2013-02-04

Destek Patent'ten ihracatçılara patent ve inovasyon eğitimi

Destek Patent'ten ihracatçılara patent ve inovasyon eğitimi

Türkiye'nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile bir işbirliği protokolü imzaladı.

Destek Patent, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefleri doğrultusunda ihracatçılara patent ve inovasyonun önemi ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme seminerleri gerçekleştirecek.

İhracatçılara İnovasyon Bilinci Aşılanacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşive Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz'in imzalarıyla hayata geçen işbirliği protokolü kapsamında ihracatçılar patentli ürün ve inovasyon hakkında eğitimler verilecek. Eğitimler 2013 yılında yapılacak ve Türkiye'deki 60 ihracatçı birliğini, 26 ihracatçı sektörü temsilcilerini kapsayacak şekilde, 13 İhracatçı Birliğinin Genel Sekreterliği'nin organizasyonu ile yapılacak.

500 milyar dolar ihracat için inovasyon

İmza töreni sonrasında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükeşki, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyleyerek, "Yurtdışına sattığımız ürünlerde katma değer oranını artırmamız şart. Bunun için ülkemizdeki ihracatçıların Ar-Ge, inovasyon ve patent konularında bilinçlenmelerini istiyoruz." diye konuştu. Destek Patent'in Türkiye'de 30 yıldır hizmet veren, marka tescili, patent koruması alanında lider kurum olduğuna dikkat çekerek, "Destek Patent'in engin tecrübesi ve bilgi birikimi ihracatçıların 2023 hedefine ulaşmasında önemli bir adım olacaktır." dedi.

Dünyada rekabetin anahtarı inovasyon

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ise imza töreninden sonra TİM üyesi sektör temsilcileriyle patent tescili, Ar-Ge ve inovasyon konularında işbirliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Yamankaradeniz, Türkiye ekonomisinin en güçlü yönü olan ihracatın artırılması ve 2023 yılında 500 milyar dolar seviyesine çıkarmanın ancak ürünlerine inovasyonla artı değer katan marka ve ürünlerle gerçekleşebileceğini vurguladı.