2012-06-14

Rakip teknolojilere karşı erken uyarı sistemi

Teknoprofil ile buluşlar koruma altında

Teknoprofil, ayrıntılı bir araştırmayla buzdağının görünmeyen kısmını açığa çıkarıyor. Pazardaki rakipleri, hedeflerini, pazarın ve müşterilerin talep ve ihtiyaçlarının tespitini, doğru ve güvenilir pazar araştırmasını, ürün ve rakip analizlerini yapıyor. Rakipleri ve sektörü izleyerek yenilikleri piyasaya çıkmadan görme imkânı sağlıyor. Böylece firmalara teknolojik üstünlük sağlanması ve rekabetçi ürünler üretilmesi olanağını sunuyor.

Teknoprofil "Erken Uyarı Sistemi" deki temel amaç; faaliyet gösterilen teknik alandaki gelişmeleri görmek ve rakipleri izlemektir. Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "İnovasyon; yeni düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesidir. Şirketlerin yaptıkları yenilikler, sonunda ticari gelir elde edebilecekleri yeni ürünlere dönüştüğü takdirde değer kazanır. O halde bu farklılığı yaratabilecek ürünler nasıl tespit edilebilir? İzlenmesi gereken teknolojik inovasyon stratejisi nasıl olmalıdır?" Diye soruyor . Yamankaradeniz "İşte Teknoprofil, tüm bu sorulara yanıt vermek üzere tasarlandı" Dedi.

Global pazar koşullarında rekabetin hızla arttığı bir dönemde ayakta kalabilmenin bir yolu da, teknolojik üstünlüğe sahip olmak ve inovasyon yeteneği ile rakiplerden daha yenilikçi ve kâr sağlayacak rekabetçi ürünleri üretmenin önemine değinen YamanKaradeniz "Teknoprofil "Erken Uyarı Sistemi" sayesinde pazardaki yerinizi belirleyebilir, rakiplerinizin durumunu izleyebilirsiniz. Patent ihlali riskinden korunabilir, zaman ve para kaybını engelleyebilir, teknolojik rekabetin tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz." Dedi.

Teknoprofil, sadece bir patent başvurusundaki teknik bilgiyi incelemekle değil, yayınlanan patentleri analiz ederek şirketlerin pazardaki durumları, rakiplerin gelecekteki planları, araştırma ve geliştirme aktiviteleri ile ilgili bilgi sahibi olma süreçlerini de içeren kapsamlı bir çalışmadır. Destek Patent doğru ve güvenilir pazar araştırmaları ile rekabet analizleri, firmanızın pazarda süreklilik göstermesi ve büyümesi için vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

Rekabet üstünlüğü için sektörünüzdeki teknolojinin son durumunu çok iyi bilmeniz gerekir. Bu size;son teknoloji ile kendi teknolojinizi karşılaştırmanızı, rakiplerinizin son durumunu öğrenmenizi, yeni ürün ve üretim yöntemi fırsatlarını görmenizi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yön vermenizi, patent saldırılarına karşı korunmanızı sağlar. Destek Patent Teknoprofil hizmeti ile sizlere teknoloji araştırması ile ilgili bilgi sağlar.