2011-04-29

TİM'den yurtdışında marka ve patent atağı

İhracatçılara marka ve patent konularında ücretsiz danışmanlık desteği geldi

TİM'den yurtdışında marka ve patent atağı

Hedef 2023'te 500 milyar dolar ihracat vizyonu ile atağa kalkan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu vizyonu gerçekleştirmek için yurt dışında Türk ihracatçıların marka ve patent tescili yaptırabilmeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti başlattı. Bu çerçevede TİM marka ve patent sektörünün lider kurumu Destek Patent ile "Online Destek" protokolüne imza attı.

"Fikri ve Sınaî Haklar" ülkemizde her geçen gün daha fazla tartışılır hale gelmekte. Tescil işlemleri ile koruma altına alındıklarında hak sahiplerine büyük avantajlar sağlayan, haksız yere kullanıldıklarında ise tam tersine ciddi yaptırımlar uygulanmasına neden olan sınai haklar konusunda toplumu bilgilendirmek ve sorunlara çözüm oluşturmak amacıyla Destek Patent ve TİM arasında çözüm ortaklığı gerçekleştirildi.

Bu çerçevede TİM'in www.tim.org.tr adresi üzerinden ulaşılan kurumsal web sitesinden yapılan yönlendirme ile firmalarının marka patent ve tescil işlemlerine yönelik yaşadıkları sorunları rahatça iletip, alanında uzman danışmanlarla en doğru çözümlere en hızlı şekilde ulaşacaklar.

Destek Patent sağladığı çevrimiçi desteğin yanı sıra, TİM Merkezinde ve çeşitli illerde bulunan ihracatçı birliklerinde seminerleri TİM koordinatörlüğünde düzenleyerek, Ar-Ge, markalaşma, tasarımla farklılaşma ve patent tescili konularında firmalara bilgiler verecek.

Eğitim Hizmeti

Destek Patent A.Ş. ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde ihracatçılara online danışmanlık dışında İhracat Yapılan Ülkelerde Yurtdışı Marka Tescilinin Gerekliliği, Yurtdışında Marka Tescil Sürecinin Yönetimi, Yurtdışı Markalaşmada Doğru Tescil Sistemi, Yurtdışı Marka Tescilinde Riskleri Minimize Etmenin Yolları, Yurtdışı Marka Tescil İşlemlerinde Vekilin Gerekliliği ve Önemi ve Markalaşmada Teşvik ve Destekler konularında yine ücretsiz düzenli eğitimler verilecek.