2020-01-03

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent, gençlerin ''fikrine sahip çıkacak''

Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent, Türkiye'deki bilinçlendirme kampanyası çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla "Fikrine Sahip Çık" projesini hayata geçiren Destek Patent, İstanbul'un ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Fikrine Sahip Çık" Proje Protokolünü imzaladı.

Sınai mülkiyete konu olan, marka, patent, tasarım tescili için vekillik ve danışmanlık hizmetleri sunan, "Fikrine Sahip Çık" projesiyle sosyal sorumluluk anlayışı odağına eğitimi yerleştirerek Fikri ve Sınai Haklar bilincini yaygınlaştırmayı, patent okuryazarlığını artırmayı ve fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefleyen Destek Patent, 100 bin kişiye ulaşma hedefiyle yola çıktığı proje çalışmalarına devam ediyor.

Protokol töreni, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti

"Fikrine Sahip Çık" Proje Protokolü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent iş birliğinde imzalandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen protokol töreni; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Zemin'in katılımları ile gerçekleşti.

242 okula eğitim verilecek

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, proje hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında Sınai Mülkiyet Hakları farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırması çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda; mesleki teknik eğitim veren kurumlarımız başta olmak üzere Bilsem, Fen ve Anadolu Liselerimizin de aralarında bulunduğu 242 okulumuzda yönetici ve patent başvuru sorumlusu olan öğretmenlerimize ilk modül olarak; patent, faydalı model, marka ve tasarım konusunda temel eğitim verecektir. Okullarımızdan bu eğitimi alan okul sorumlusu öğretmenlerimize ve 30 ilçemizden ilçe temsilcileri seçilerek belirlenecek 120 öğretmenimize ise ikinci modül olarak ileri düzeyde patent, faydalı model, marka ve tasarım eğitimleri verilecektir. Protokol kapsamında ‘sınai ve mülkiyet hakları' farkındalığının ve okullarımızın patent başvurularının artması hedeflenmektedir."

"Ülkemizin gücünü ve değerini artırabilmek için gençlerimizi bilinçlendirmeliyiz"

Destek Patent A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz , protokol törenindeki konuşmasında, "Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin fikri ve sınai haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız" dedi.

Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından kabul edilen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi içinde 8. ve 9. maddede yer alan "İnsana Yakışır İş ve Büyüme ile Sanayi ile İnovasyon ve Altyapı" hedeflerini destekleyen "Fikrine Sahip Çık" projesi, "Türkiye'de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamayı" amaçlıyor.