Sayı 116

TÜRKİYE'DEN

KOSGEB AR-GE ÜR-GE ve İnovasyon Programı 2021/2. Proje Teklif Çağrısı Yayınlandı

Savunma sanayimizin ihtiyaçlarını gidermek, ekosistemini güçlendirmek, edinilen becerilerin sivil sektöre yayılımını sağlamak, ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe küresel pazardaki rekabet gücümüzü artırmak, Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon proje fikirlerini desteklemek amacıyla yayınlanan Proje Teklif Çağrısı için başvuru tarihleri: 15 Aralık 2021 - 8 Şubat 2022
KOSGEB AR-GE ÜR-GE ve İnovasyon Programı 2021/2. Proje Teklif Çağrısı Yayınlandı
2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Açıklandı
TÜRKİYE'DEN

2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Açıklandı

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan ve her sene kamuoyuna ilan edilen Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin 2021 sonuçları açıklandı. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2021’e göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 83,7 puanla ilk sırada yer alırken, Sabancı Üniversitesi 75,7 puanla ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ise 72,5 puanla üçüncü sırada yer aldı.
DÜNYADAN

Patent Anlaşmazlığı Netflix Dizisine Konu Oldu

Yeni Netflix dizisi “The Billion Dollar Code” gerçek hayattaki bir patent anlaşmazlığını ele alıyor. 4 bölümlük mini dizide TerraVision isimli yazılıma ait olan kodlara Google Earth tarafından patent ihlali yapıldığı iddiası işleniyor. Yazılımın 1993 yılında Berlin’de Alman ART + COM şirketi tarafından “uydu görüntüleri, hava çekimleri, yükseklik verileri ve mimari verilere dayalı dünyanın ağ bağlantılı sanal temsili” olarak geliştirildiği bilenen dizide ART+ COM, 2014 yılında Google Earth’ün TerraVision’un patent haklarını ihlal ettiğini iddia ederek Google’a dava açıyor ve olaylar başlıyor.
Patent Anlaşmazlığı Netflix Dizisine Konu Oldu
Kebapçı Ticari Marka Olabilir mi?
DÜNYADAN

Kebapçı Ticari Marka Olabilir mi?

2017 yılında Amsterdam'da açılan "Kebapçı" adlı restoran, bu ismi Benelüks ülkelerinde ticari marka olarak tescil ettirdi. Lahey'de açılan bir restoran da "Kebapçı Den Haag" adını alarak Amsterdam'daki işletmeninkine benzer bir logo kullandı. Bunun üzerine “Kebapçı” markasının tescil sahibi mahkemeye başvurarak, Lahey'deki restoranın marka ihlali yaptığını savundu. Mahkeme ise Benelüks ülkelerinde çoğunlukla Türkçe bilinmediğini ve kebapçının genel bir ifade olduğunun anlaşılmayacağını işaret ederek “kebapçı” sözcüğünü ticari marka olarak kabul etti.
Patent Uzmanlığı Gelişim Eğitimi
BİZDEN

Patent Uzmanlığı Gelişim Eğitimi

Çalışanların ve akademisyenlerin patent kavramını tanıması, gerek akademik çalışmaların gerekse sanayi çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi hedefiyle düzenlediğimiz eğitimler devam ediyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi ile iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz “Patent Uzmanlığı Gelişim Eğitimi” 18 Ocak 2022’de başlıyor.
BİZDEN

Destek Patent'te Hizmet İhracatçılar Birliği 2020 Yılı Birincilik Ödülü

Hizmet İhracatçıları Birliği’ nin düzenlemiş olduğu “2020 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları” etkinliği tamamlandı. 2020 yılında gösterdikleri başarılı performanslar ile 17 kategoride ilk üçe giren 51 firma arasından biz de Destek Patent olarak Danışmanlık, Müşavirlik ve Destek Hizmetleri kategorisinde 2020 yılı birincisi olduk. Bu yolculukta bizimle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.
Destek Patent'te Hizmet İhracatçılar Birliği 2020 Yılı Birincilik Ödülü
Sağlık Turizminde Markalaşmanın Önemi
BLOG

Sağlık Turizminde Markalaşmanın Önemi

Sağlık turizmi dünya genelinde en yüksek pazar payına sahip endüstriler arasında yer alır ve bu noktada sağlık turizminde markalaşma konusu daha önemli hâle gelir. Markanın önemi tüm sektörler ve hizmet alanları için geçerli olsa da sağlık turizminde uluslararası ölçekte reklam ve tanıtım çalışmalarının yürütülmesi, markalaşma ile mümkün olur. İşletmeler açısından markanın avantajları arasında bilinirliğin artırılması, daha geniş hedef kitlelere ulaşılması yer alır. Ülkemiz, sağlık turizmi konusunda globalde büyük bir paya sahip oluşuyla dikkat çeker ve yapılan araştırmalar, uluslararası boyutta sağlık turizmi faaliyetleri içerisinde Türkiye'nin ilk 10 arasına girdiğini gösterir. Sağlık turizminde markalaşma; işletmelere rakiplerinin arasında ayrılma, fark yaratma ve öne çıkma fırsatı sunar.
MARKA HİKAYELERİ

TOGG’un Yeni Logosu

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir otomobil markası olarak ortaya çıkan TOGG, marka isminin ardından logosunu da belirledi. Logo tasarımında, iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, doğu ve batının bir araya gelmesini simgeliyor. Logo için Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de tescil işlemleri başlatıldı.
TOGG’un Yeni Logosu

Kültür - Sanat

Sergi

Sergi

Etkileşimler
Yer: İstanbul Modern
Tarih: 30 Ocak 2022’e kadar

Konser

Ferit Odman Quintet
Tarih: 20 Ocak 2022
Yer: Zorlu PSM, Touché
Konser