Apple'dan Yeni Patent

Teknoloji devi Apple, camdan bir iPhone için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne patent başvurusunda bulundu. Apple'ın “cam muhafızlı elektronik araç” adıyla anılan başvurusunda yer alan çizimlere göre uçak modu ve Wi-Fi'yi aktifleştirme ile ses ayarlama butonları yan kısımlarda bulunuyor. Yine çizimlerde cihazın 6 yüzeyi olduğu ve hepsinin görüntü sağlayabilecek şekilde tasarlandığı görülüyor. Apple'ın patenti, ayrıca her tarafı cam kaplamalı bir Apple Watch ve Mac Pro’yu da gösteriyor.

Apple tarafından sunulan patent, altı taraftan cam muhafazalarla kaplı bir aygıtı "iç hacmi tanımlayan ve bir birinci cam eleman ve ikinci bir cam eleman içeren" gösteriyor.

Altı tarafın tamamı şeffaf olacak ve cihaz, bir çalışma birimi oluşturmak için tek bir cam levha veya birbirine bağlı birden fazla cam levha kullanabilir. Her yüzey farklı bir fiziksel farklılığa sahip olabileceğinden, çeşitli yüzeyler arasındaki ayrımları "silmek veya karıştırmak için" yeni bir teknoloji kullanılmış olabilir.

Basit bir ifadeyle, kullanıcılara daha geniş bir işlevsel alan sağlamak için ön veya arka taraf bir sonraki veya karşı tarafa uzanabilir.

Kullanıcıların birçok uygulama ile hızlı bir şekilde etkileşime girmesine ve yalnızca bu alanı kullanarak seçici görevler gerçekleştirmesine izin verecek bir sisteme sahip olacak.

Apple'ın patentte anlatıldığı gibi uygulaması, çevresinde şeffaf yüzeylere sahip olacak fütüristik bir cihaz getirebilir. Bu aynı zamanda, her yerde dokunmaya duyarlı cam nedeniyle yanlışlıkla dokunmaları önlemek için oldukça karmaşık bir avuç içi reddetme teknolojisinin gerekli olacağı anlamına da gelecektir.

Tıpkı tamamen camdan bir iPhone gibi, Apple'ın da patentteki şemalarda gösterildiği gibi tamamen camdan bir Apple Watch ve Mac Pro kulesi için çalışmalar olabilir.

Kaynak: Haberler.com