Sayı 104

Markanızı Güvenle Tescil Edin
Size en doğru seçenekleri sunmak için buradayız. Başlamak için tek yapmanız gereken marka adınızı girmek ve ardından 'Ara' butonuna basmak.
Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Açıldı
TÜRKİYE'DEN

Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK, üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için “Yenilik Destek Programı” kapsamında bir çağrı yayınlandı. Programa göre, patenti lisanslayan-devir alan sanayi kuruluşu, patent sahibine ödediği bedelin %75ine kadarını TÜBİTAK'tan geri alabilecek.
TÜRKİYE'DEN

Havelsan Bir Süredir Çalıştığı İnsansız Kara Aracında Sona Geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sahadaki ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çok önemli çalışmalar yürüten HAVELSAN, bir süredir üzerinde çalıştığı insansız kara aracında sona geldi. Şirket, üzerinde çalıştığı algoritmayla insansız kara, hava, su altı ve üstü araçları birbiriyle konuşturup, ortak görev yapmalarını sağlamaya hazırlanıyor.
Havelsan Bir Süredir Çalıştığı İnsansız Kara Aracında Sona Geldi
Koronavirüs İle Mücadelede Drone Desteği
DÜNYADAN

Koronavirüs İle Mücadelede Drone Desteği

İngiltere, Koronavirüs ile mücadelede drone kullanacak. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu (Civil Aviation Authority / CAA), ülkedeki drone kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaları gevşetmeye hazırlanıyor. Koronavirüs salgını döneminde çoğunlukla test kitleri ve tıbbi ekipmanların taşınması işlemlerinde bu hava araçları kullanılacak. Taşıma işlemlerinde drone kullanılması sayesinde teslimatlar daha ucuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.
DÜNYADAN

Abd Dünya Standartlarında En Fazla Patente Sahip Ülke Konumunda

Geleceğin 58 teknolojisinin 50'sinde ABD, dünya standartlarında en fazla patente sahip ülke konumunda bulunuyor.Bertelsmann Foundation tarafından inovasyon gücünün 2000-2019 döneminde nasıl değiştiğini analiz eden "İleri Teknolojilerde Dünya Standartlarında Patentler-Doğu Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın İnavosyon Gücü" araştırmasının sonuçları yayınlandı. En yeni 58 teknolojiden 50'sinde ABD, dünya standartlarında en fazla patente sahip ülke olurken, geri kalan 8 teknolojide ise ikinci sırada yer alıyor.
Abd Dünya Standartlarında En Fazla Patente Sahip Ülke Konumunda
Marka İsmi Nasıl Bulunur?
BİZDEN

Marka İsmi Nasıl Bulunur?

Marka isimleri bulmak her geçen gün zorlaşırken marka ismi yaratma süreci hakkında Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz marka ismi belirlemenin her şeyden önce stratejik ve planlanması gereken bir iş olduğunu, markanın kullanılacağı her yerde (yurt içi - yurt dışı pazarlar) tescile uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiğini, yıllarca yatırım yapılacak olan markanın taklit edilmesinin ancak bu şekilde önlenebileceğini belirtti.
BİZDEN

Corona İle Savaşanlar Demo Günü’nün Sponsorluğunu Üstlendik

Startups Watch ve Patent Effect’in hazırladığı “ Corona ile Savaşan Girişimler Haritası” online girişimci/yatırımcı buluşma etkinliğine dönüştü. 22 Mayıs 2020 tarihinde online demo day etkinliği gerçekleşerek pandemi döneminde yeni ürünler geliştiren startuplara destek olundu. Organizasyonda corona ile savaşan 7 girişimci yatırımcılarla buluştu.
Corona İle Savaşanlar Demo Günü’nün Sponsorluğunu Üstlendik

Sektör Raporu

İlk Mouse
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

İlk Mouse

Her gün bilgisayar kullanırken elimizin altındaki mouse, 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından Stanford Araştırma Enstitüsü'nde icat edilmiştir. 1945’te Amerikan ordusunda radar teknisyenliği yapan, bir dönem NASA için çalışan Engelbart, 1968 yılında da NLS’ yi diğer bir adıyla ‘Online Sistemi’ni kurarak bütün multimedya sistemlerine öncülük etmiştir. Bu çalışmaları ona 1997 yılında 500 bin dolarlık bir ödül ile bilgisayarın Nobel Ödülü sayılan Turing Ödülü’nü kazanmasını sağlamıştır.

Kültür-Sanat

Sergi

Sergi

KOLEKSİYONLARDAN SEÇMELER - 7

Tarih : 20 Mayıs - 20 Eylül 2020
Yer : www.galerisoyut.com

Konser

48. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ

Tarih : 02 - 25 Haziran 2020
Yer : APPLE MUSIC, SPOTIFY
Konser