Sayı 95

TÜRKİYE’DEN

Bakan Varank En Çok Yerli Patent Başvurusu Yapan Firma Ve Kuruluşları Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yılın ilk altı ayındaki “sınai mülkiyet verileri” ile en çok yerli patent başvurusu yapan firma ve kuruluşları bildirerek değerlendirdi.Bakan Varank, yılın ilk altı ayındaki verilerin iyi bir noktada tamamlanacağını belirterek başvuru sayılarındaki gelişimde Ar-Ge’ye yatırım yapan kuruluşların önemine de değindi.
TÜRKİYE’DEN

Patent Vekilliği Ve Marka Vekilliği Sınavı İçin Tarih Belli Oldu

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen “Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Sınavı” için tarih belli oldu.Tarih, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, 16 Kasım 2019 olarak duyuruldu.
DÜNYADAN

Xiaomi Dünyanın İlk Güneş Enerjisi İle Çalışan Telefonunu Yapıyor

Yüksek performanslı telefonlarıyla bilinen Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin, gücünü güneş enerjisinden alan telefon üretme hazırlığında olduğu ortaya çıktı.Xiaomi'nin gücünü güneş enerjisinden alan telefon için Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü WIPO'ya yeni bir patent tescil ettirdiği belirtiliyor. Telefonun görüntülerine bakıldığında yeni Xiaomi telefonun oldukça ilginç bir tasarıma sahip olduğu görülüyor.
DÜNYADAN

Bank Of America’dan Dijital Cüzdan İçin Patent Başvurusu

Bank of America Ağustos ayında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO)’ne, “Çok Katmanlı Cüzdan Güvenliği” adında patent başvurusunda bulundu. Başvurunun içeriğini; blockchain tabanlı ve karşılıklı para transferine imkan tanıyan çok katmanlı bir kripto para cüzdanı ara yüzü oluşturuluyor.
BİZDEN HABERLER

Destek Patent Olarak Aıppı Kongresi’ne Katılıyoruz

Destek Patent olarak 15-18 Eylül 2019 tarihleri arasında AIPPI Kongresi’ne katılıyoruz.  Londra’da gerçekleşecek olan organizasyon; dört gün boyunca dünyanın dört bir yanından katılan vekiller ve sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak.
BİZDEN HABERLER

Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz Teknoloji Alanında Yapılan Patent Başvurularını Değerlendirdi

BloombergHT TV Ana Haber Bülteni canlı yayın konuğu olan Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz Türkiye’de son 5 yılda teknoloji alanında yapılan patent başvuruları ile ilgili Buse Biçer’in sorularını yanıtlarken Türkiye’nin patent başvuru sayılarını da değerlendirdi.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

İlk Fotokopi Makinesi

Fotokopi makinesinin mucidi olan Chester F. Carlson, 1930’lu yıllarda ABD’de bir patent bürosunda çalışıyordu.Patent başvurusunda sunulan belge ve resimleri kopyalamakla görevli olan Carlson, bu işin zahmetli bir işlem olduğunun farkındaydı.Yaptığı işlemi hızlandıracak bir yöntem arayan Carlson, dört yıl süren bir çalışmanın ardından fotoiletkenler kullanarak elektrostatik etkilerle görüntü kopyalamayı başardı ve 1938 yılında elektron fotoğrafçılığı konusunda patentini tescil ettirdi. 

Kültür Sanat

Sergi

16. İSTANBUL BİENALİ - YEDİNCİ KITA

Tarih: 14 Eylül – 10 Kasım 2019
Yer: Pera Müzesi, İstanbul

Konser

BİRSEN TEZER

Tarih: 21 Eylül 2019
Yer: Kadıköy Sahne, İstanbul