Sayı 107

TOGG'un Tedarik Ekosistemine KOSGEB'in Yeni Çağrısından Katkı
TÜRKİYE'DEN

TOGG'un Tedarik Ekosistemine KOSGEB'in Yeni Çağrısından Katkı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ilk çağrısına çıkıldığını duyurduğu KOSGEB programının detayları belli oldu. KOBİ'ler tarafından bilim ve teknolojiye dayalı, orijinal, iyileştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünlerin üretilmesi için hazırlanan "Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı" stratejik öncelikler doğrultusunda yeniden kurgulandı.
TÜRKİYE'DEN

Yerli Xiaomi'ler Satışa Hazırlanıyor

Bakan Varank, Xiaomi’nin akıllı telefon üretimi için test çalışmalarının devam ettiği üretim tesisini ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Bakan Varank, Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonların, Türkiye’de satılmaya başlanacağını duyurdu. Bakan Varank konuyla ilgili sözlerine üretim değil, Ar-Ge alanında da bu firmaların Türkiye’ye yatırım yapma niyetlerinin olduğunu ve o yatırımları da Türkiye’ye çekmeyi başaracaklarını belirtti.
Yerli Xiaomi'ler Satışa Hazırlanıyor
Samsung'dan İki Menteşeli Telefon Modeli
DÜNYADAN

Samsung'dan İki Menteşeli Telefon Modeli

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold'un güncellenmiş sürümlerine ek olarak, bu yıl tamamen yeni bir katlanabilir, çift menteşeli ve iki yerden katlanabilen bir akıllı telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Temel amacı, esnek ekranlı cihazların kullanımına yönelik senaryoları genişletmek olarak açıklanan cihaz ek menteşe sayesinde bir dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilecek ayrıca ekranın üçte biri dokunmatik klavyeye ayrılabilecek.
DÜNYADAN

INTEL Patent İhlali Gerekçesiyle VLSI Technology'e Tazminat Ödeyecek

Teksas'ta gerçekleşen mahkemede jüri, en önemli işlemci üreticilerinden olan Intel’in 2 patent ihlali yaptığı gerekçesiyle VLSI Technology LLC şirketine 2,18 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi. Aktarılan bilgilere göre Intel, ilk patentin ihlal edilmesi için 1,5 milyar dolar, ikinci patentin ihlal edilmesi için ise 675 milyon dolar tazminat ödeyecek.
INTEL Patent İhlali Gerekçesiyle VLSI Technology'e Tazminat Ödeyecek
Mart Ayı İçerisinde Dört İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzaladık
BİZDEN

Mart Ayı İçerisinde Dört İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzaladık

Türkiye'nin fikri sermayesinin artmasına katkıda bulunmak hedefi ile başlatmış olduğumuz Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle protokol imzalamaya devam ediyoruz. İstanbul, İzmir ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ardında Mart ayı içerisinde; Denizli, Balıkesir, Kütahya ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzaladık. İmzalanan protokoller çerçevesinde ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı öğretmen ve öğrencilere sınai haklar eğitimi vereceğiz.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLARI

Patent Hikayeleri

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Prof. Dr. Mustafa Şahin ile buluşunun patent tescili ile korunması ve patentinin ticarileşmesi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Patent Hikayeleri
Makale

Makale

Ticarileşmemiş patent sayılarının fazla olması pazarın ihtiyacı olan problemlerin çözülmemesi anlamına gelmektedir. Başarılı ticarileşmiş patentlerin ortaya çıkışı öncelikle çözüm sunulan problemin müşteri/kullanıcı/üretici/tedarikçi vb. üretim ve tüketim (Ar-Ge ve buluş değil) safhalarında derinleşme gerektirmektedir.

Marka Hikayeleri

Xiaomi’nin hepimizin aşina olduğu turuncu logosu, artık çok daha oval hatlara sahip. Musashino Sanat Üniversitesi’nde profesör olarak görev alan ve Nippon Tasarım Merkezi (NDC) Başkanı Kenya Hara tasarladığı logoda “süper elips” matematik formülünü kullanarak bir kare ile daire arasındaki optimum dengeyi sağladı. Xiaomi’ye göre ise yeni logo, şirketin esnekliğini, acımasızlığını ve ileri gitme isteğini ortaya çıkardı. Şu sıralar değiştirdiği logosu ile gündem de olan Xiaomi’ nin ismi ise pirinç (Çince’de Mi) olması önerildikten sonra CEO Lei Jun, internet aleminin yapısı gereği büyük yerine küçük ismini almanın daha mantıklı olacağını düşünerek önerilen ismin önüne Xiao ekledi devamı için... (Xiao Çince’de küçük demek) ve böyle marka ismi Xiaomi oldu.
Marka Hikayeleri

Kültür Sanat

Sergi

Sergi

Refik Anadol - Makine Hatıraları: Uzay
Yer : Pilevneli Dolapdere
Tarih : 19 Mart – 25 Nisan 2021

Konser

Ozan Musluoğlu Quintet
Yer:
Zorlu PSM Online
Tarih: 10 Nisan 2021
Konser