2016-11-07

We will tell about the formula of being a brand in Africa

İki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı, "İş, burada" sloganı ile Türkiye hizmet sektörünün öncü firmalarıyla katılımcıları buluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı fuar, 4 gün sürecek. Bu yılki hedef kıtası Afrika olan fuarda, hem katılımcı hem destekçi olarak bulunan Destek Patent, bu kıtada marka olmanın yolları hakkında bilgi verecek ve danışmanlık yapacak.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, fuara gelenlere nasıl formüller önerecekleri konusunda şu bilgileri verdi:

"Yurt dışından birçok ziyaretçiyi ve alım heyetini ağırlayan fuarın bu yılki öncelikli hedef kıtası, Afrika. Bu yıl Afrika pazarına yönelen MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika'daki işadamlarının fuarda yer almalarını sağlayarak iki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedefliyor. Ülkemizden pek çok iş insanı Afrika'ya ihracat ya da yatırım yapıyor. Bizim fuarda odaklanacağımız konu ise, Afrika'da nasıl marka olunabileceği olacak. Markayı yönetmek bir uzmanlık işidir. Marka yönetimi diye bir meslek var dünyada. Nedense iş adamlarımıza bir marka ismi koyuvermek çok kolay gibi geliyor. Aslında o kadar ince elenip sık dokumak gereken bir iş ki; sonradan anlıyorlar olayı. Marka ismi seçimini hiç basite almamak gerek. Ben de yaparım, ne olacak; isim koyarım, logo yaparım diyen, baştan kaybeder. Biz MÜSİAD Expo fuarında, uzmanlarımızla, konuyla ilgili uzmanlığımızı konuşturmak istiyoruz."

Fuar hakkında:

MÜSİAD Expo Fuarı, ülkemizin en kapsamlı fuarlarından biri. Bir önceki fuara 123 ülkeden 7 bin 250 sanayici ve iş adamı, 39 ülkeden 51 bakan, 25 ülkeden 250 katılımcı firma katılmıştı; bu yıl daha fazlası bekleniyor.