2013-04-22

World Intellectual Property Rights Day will be celebrated on April 26

Geleceğin cevapları yeni nesil yaratıcılarda…

Dünya Fikri Mülkiyet Günü 26 Nisan'da kutlanacak

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, bu yıl 13'üncüsü kutlanacak Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nde "Yaratıcılık: Yeni Nesil" temasıyla geleceği bugünden şekillendiren genç yaratıcıları onurlandırıyor.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), kamuoyunda fikri mülkiyet bilinci oluşturmak, fikri mülkiyetin önemini vurgulamak ve insanları başkalarının yaratımlarına ve dolayısıyla da fikri mülkiyete saygı duymaya teşvik etmek amacıyla 2000 yılından bu yana her yıl 26 Nisan gününü Dünya Fikri Mülkiyet günü olarak kutluyor.
Dünya Fikri Mülkiyet günü özellikle de yenilikçiler tarafından ortaya konan yaratıcılık ile yine bu kişilerin küresel boyutta toplumlara sundukları paha biçilemez katkılarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan yapacak

Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nün dünyada her yıl daha fazla kişi tarafından kutlandığına dikkat çekerek, "Her yıl fikri mülkiyet haklarına olan bilinçlenme artıyor. Dünyada "Yeni Ekonomi"ye geçiş süreçleri konuşulurken, WIPO'nun bu yıl seçtiği Yaratıcılık: Yeni Nesil temasını çok daha dikkatle incelemek ve anlamak gerekiyor" diye konuştu.

Kemal Yamankaradeniz, 24 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak 7'nci Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nin açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyleyerek, sahteciliğe ve korsana karşı mücadele en üst düzeyde sürerken, tüketicilerde de fikri mülkiyet hakkı bilincini oluşturmamız gerektiğini hatırlattı.

Yaratıcı nesille "Yeni Ekonomi"

WIPO tarafından belirlenen Dünya Fikri Mülkiyet Günü ana teması ise "Yaratıcılık: Gelecek Nesil" oldu. Yamankaradeniz ayrıca, "WIPO, geçmişte bilim kurgu gibi görünenlerin bugün gerçek olduğuna dikkat çekiyor. WIPO, gelecek nesil yaratıcılar, genç mucitlere önem veriyor. Dünyada konuşulan "Yeni Ekonomi" kavramı yaratıcı nesillerinde ellerinde şekillenecek" dedi.

WIPO, yaratıcılığa ve fikri mülkiyete yönelik farkındalığı artırmak amacıyla Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nün kutlandığı ülkelerdeki organizasyonlara konferans, konser, atölye, sergi, seminer gibi etkinlikler düzenlenmesini tavsiye ediyor.