Markanızı Güvenle Tescil Edin
Size en doğru seçenekleri sunmak için buradayız. Başlamak için tek yapmanız gereken marka adınızı girmek ve ardından 'Ara' butonuna basmak.
Engel Teşkil Eder

Engel Teşkil Eder

Türkiye’de kullanıma dayalı bir tescil sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla markalar çok genel ibarelerle ürün veya hizmet grupları için tescil edilebilmektedir. Bu da kullanımı olmayan alanlarda firmaların marka tescili elde etmelerine olanak sağlamaktadır. Ancak bir markanın çok fazla sınıfta tescil edilmesi, aynı markayı başka ürün grupları için tescil ettirmek ve kullanmak isteyen firmalara engel teşkil etmektedir.

Kullanılmayan Markalar

Markaların kanunen tescil edilmelerini takip eden 5 yıl içerisinde, tescil edildikleri ürün veya hizmetler için kullanılma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu süre içerisinde tescil edildikleri halde kullanılmayan markaları, dava yoluyla iptal etme olanağı bulunmaktadır.
Kullanılmayan Markalar
Raporlanmasını Kapsar

Raporlanmasını Kapsar

Muhtemel bir dava öncesi ilgili markanın tescil edildiği ürün veya hizmetler için kullanılmadığını tespit etmek ve davada başarı şansını görmek için en uygun yöntem kullanım araştırması yapmaktır. Kullanım araştırması tescilli bir markanın Türkiye’de bir marka hak sahibi, distribitörleri, lisans alanları tarafından aktif olarak kullanılıp kullanılmadığını internet araştırması, telefonla görüşmeler, hak sahibi ile iş yerinde görüşmeler, ürün numunesi ve fotoğrafının temin yoluyla raporlanmasını kapsamaktadır.