2016-11-05

University students will offer investment opportunities to industrialists

Üniversitelerde üretilen, patent başvurusu yapılmış veya tescili alınmış teknolojilerin sergilendiği ÜSİMP Patent Fuarı, 8 Kasım tarihinde Harbiye Askeri Müzesi'nde ziyarete açılıyor. Fuarın amacı, hem yerli hem yabancı sanayicinin ticari şansı bulunan patentlerle tanışmasını sağlamak; patentli buluşların ticarileşme olasılıklarını değerlendirmek.

"Hem üniversiteler hem de sanayici kazanacak"

Destek Patent, ÜSİMP Patent Fuarı'nın katılımcı ve sponsor firmaları arasında yer alıyor. Türkiye'nin patent alanında öncü ve köklü kuruluşlarından Destek Patent'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz fuara ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Üniversitelerde üretilen bilginin ticarileştirilmesini çok önemsiyoruz. Özellikle ABD'de bu model üzerine yıllar önce odaklanılmış; çok başarılı sonuçlar da alınmıştır. Benzer bir modelin ülkemizde de uygulanmasının önem ve gereği açıktır. Üniversitelerimiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) bu amaçla oluşturuldu. Bu ofislerin sanayi ve üniversite arasında köprü işlevi görmesi gerekiyor. ÜSİMP, Teknoloji Transfer Ofislerinin teknoloji portföylerini, sektör temsilcilerine ve yatırımcılara açıyor. Ülkemizin teknoloji transferine öncülük eden 11 üniversitesinin 10 farklı kategoriden 100 başvurusu tamamlanmış, 45 tescillenmiş toplam 145 buluşu, bu fuar sayesinde belki de yatırımcısıyla buluşup, ticari değer kazanacak; ülke ekonomisine katkıda bulunacak. Biz patent sektörünü temsil eden bir firma olarak ÜSİMP'i çok önemsediğimizi bildirmek istiyoruz."

ÜSİMP Hakkında

ÜSİMP, bir platform olarak 2007 yılında kurulmuştur. Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO) teknoloji portföylerini, sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtım süreçlerinde destek olmak, sinerji ortamı yaratmak ve üniversite ile yatırımcıların tek bir noktada buluşmasını sağlamak amacıyla, Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, Fırat Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, İNOVİTA Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu, İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Sabancı Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle ‘Üniversitelerin Patentleri Sanayi ile Buluşuyor' konulu bir fuar düzenlemektedir.