2013-04-02

Destek Patent, MNG Kargo'nun

Destek Patent uzmanlığınıÇorum'da KOBİ'lerle paylaşacak

Türkiye'nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent, MNG Kargo'nun "Aç Kanatlarını Türkiye" projesi kapsamında Çorum'da Markalaşma ve Sınaî Haklar konulu seminerde patent ve marka tescilinin önemini anlatacak.

Destek Patent, MNG Kargo tarafından Anadolu esnafının, ticaret erbabının ve küçük işletmelerin işlerini büyütmelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen "Aç Kanatlarını Türkiye" projesi kapsamında, 5 Nisan 2013 Cuma günü Çorum'da bir seminer verecek. Marka Vekilliği unvanına sahip Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin "Markalaşma ve Sınaî Haklar" bölümünde vereceği seminerde patent ve marka tescili konusunda Çorumlu girişimcileri aydınlatacak.

"Marka ve patent bilincini yerleştirmek şart"

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz,"Destek Patent olarak Anadolu'daki girişimcilerle sürekli yakın ilişki içindeyiz. Anadolu'nun üretim ve markalaşma konusunda potansiyeli çok yüksek. Anadolu'daki üretici ve esnafın hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda söz sahibi olabilmesi için katma değer oranı yüksek ürün ve hizmet sunmaları şart. Bunun için Anadolu'daki girişimcilerimizin Ar-Ge, inovasyon, marka ve patent konularında mutlaka bilinçlenmeleri gerek" diye konuştu.

MNG Kargo'nun 10. yılını kutlayan Yamankaradeniz, "Destek Akademi" olarak destek verdikleri, Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan böyle kapsamlı bir projede yer almaktan gurur duyduklarını belirtti. Çorum'un Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Yamankaradeniz: "Destek Patent olarak tecrübemiz ve bilgi birikimimiz ile Çorumlu girişimcilere işlerini geliştirmede ışık tutacağımızdan eminiz" dedi.