2013-01-28

Destek Patent's university seminars continue

Destek Patent, Uludağ Üniversitesi'nde marka ve patentin önemini anlattı

Destek Patent 2012 yılında üniversitelerde gerçekleştirdiği marka koruma ve patent hakları ile ilgili seminerlerini 2013 yılında da sürdürmeye ve akademisyenleri patent konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Destek Patent, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) personeline "Fikri ve Sınaî Hakların Yönetimi ve Lisanslama" konusundaki bilgileri anlattı. Seminerde özellikle Patent Kanunu'nda yapılacak yeni düzenlemelerin ardından üniversitelerin de patent alabilecek olması konusunda bilgiler paylaşıldı.

Patent, teknoloji transferi ve lisanslama gibi konularda detaylı bilgilerin aktarıldığı ve toplamda 14 saat süren eğitim sonrası katılan akademisyenlere sertifika verildi.

"Amacımız patent bilincini yerleştirmek"

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: "Destek Patent olarak üniversitelerle sürekli yakın ilişki içindeyiz. Seminerlerimiz sayesinde üniversitelerde patent bilincini yerleştirmeyi hedefliyoruz. Yenilenen Patent Kanunu'nda üniversitelerin patent sahibi olmasına yönelik düzenlemeler sayesinde patent müracaat sayıları ciddi derecede artacak. Ayrıca akademisyenler yaptıkları buluşların karşılıklarını alabilecekler. Seminerlerimizin patent başvurusu yapmak isteyen akademisyenlere ışık tutacağından eminiz" dedi.

Seminerler yeni Patent Kanunu'nu destekliyor

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören seminerlerde hem akademisyenlere hem de üniversite öğrencilerine patent ve marka tescili konusunda bilgiler verildi. Seminerlerde patent hakkında verilen genel bilgilerin yanı sıra akademisyenlere buluşlarını ne şekilde koruyabilecekleri, hangi buluşlara patent alabilecekleri ve süreçlerin nasıl işlediği anlatıldı. Ayrıca girişimci adaylarına dünya ile rekabette markanın önemi açıklandı.