2011-12-26

Turkey's first digital trademark and Patent library is published

Destek Patent A.Ş., toplamda maliyeti 1 milyon TL'yi bulan teknolojik alt yapısı ve son olarak 30 bin TL'lik yazılım yatırımıyla yenilenen kurumsal web sitesi ile Türkiye'nin ilk özel marka ve patent kütüphanesini İnternet kullanıcılarının hizmetine açtı.

www.destekpatent.com.tr web sitesinin yeniden tasarlanması ve yazılımlarının geliştirilmesi için 40 kişilik bir ekip tarafından 7.200 saat mesai harcandı. Web kütüphanesi sayesinde, Türkiye'de bugüne dek yayınlanan tüm marka, patent ve endüstriyel tasarımlara ilişkin veri tabanına, güncel bilgi ve haberlere, bu alanda hazırlanmış akademik çalışmalara kolayca ulaşılabiliyor. www.destekpatent.com.tr adresinden aynı zamanda sektörün bilgi kaynağı kabul edilen Destek Patent TV'ye ulaşmak da mümkün.

Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Web sitemiz yaklaşık 30 yıllık bir birikim ve toplamda 1 milyon TL'lik teknolojik yatırımla tamamlanmıştır. Son olarak 30 bin TL'lik yazılım yatırımı yaptığımız ve ziyaretçilerimizin marka ve patent konusundaki tüm bilgi gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanan yeni web sitemizi çok daha kullanıcı dostu hale getirdik. Örneğin web sitemizin 'Online Hizmet' bölümünü ziyaret eden İnternet kullanıcıları, marka, firma isimleri, sektörler, sınıflar ve konu bazlı marka, patent ve tasarım araştırmalarını ücretsiz olarak yapabilirler" diyerek görüşlerini ifade etti.