2011-10-08

SME Super Support Package Securing Brands

'Kobi Süper Destek Paketi'

MARKALARI GÜVENCE ALTINA ALIYOR

KOBİ sorunlarının tartışıldığı ve KOBİ'ler için yol haritalarının çizildiği, ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen KOBİ Zirvesi'nde "Rekabetçi Stratejiler ve Uluslararası İşbirliği İmkanları" bir çok uzman tarafından ele alındı. Marka ve patent sektörünün lider kuruluşu olarak zirvedeki yerini alan Destek Patent, KOBİ'lere özel çözüm odaklı KOBİ Süper Destek Paketinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Markanın oluşturulması ve tüketici tarafından aranılır hale gelmesinden sonra en büyük sorunun markanın itibarından faydalanma amaçlı taklit edilmek olduğunu belirten Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, bu sorunla karşılaşmamak için yoğun bir emek ve maliyet gerektiren tanıtım çalışmalarına başlamadan önce markanın tescil edilmesinin zaferi getirecek olan en temel husus olduğunu belirtti.

Yamankaradeniz, ağır sanayi kuruluşlarına göre daha yüksek manevra kabiliyetine sahip olan girişimci ve rekabetçi KOBİ'lere özel geliştirilen "KOBİ Süper Destek Paketi" ile KOBİ'lerin büyümesini desteklediklerini, dolayısıyla ülkenin katma değerli ürünler üretmesinin yolunu açtıklarını belirtti.

Destek Patent İstanbul Bölge Müdürü Tahir Gürdil ise KOBİ Süper Destek Paketi hakkında şunları söyledi; "KOBİ'lerimiz, bu paket ile 1 yıl içinde akıllarına gelen her soruyu uzmanlarımıza yöneltebiliyor, yıl içinde merak ettikleri tüm markaların ön araştırmalarını uzmanlarımıza yaptırabiliyorlar. Ayrıca, müracaat edilmiş markaları belgeye bağlanana kadar aylık bültenlerde benzer marka yayınları izleniyor, üstelik 1.000 TL ücret ile 1 yıl içinde 4 adet yurtiçi marka başvurusu da yapabiliyorlar. Tüm bu fırsatlara ek olarak, www.destekpatent.com.tr Destek Online üzerinden şifreleri ile başvurularının ve tüm dosyalarının durumunu takip edebiliyor, işlemleri devam eden dosyalarıyla ilgili düzenli olarak bilgilendiriliyorlar."

Destek Patent güvencesinin yanı sıra, çözüm odaklı oluşturulan hizmet paketlerinin kendilerini sektöründe en çok tercih edilen lider firma haline getirdiğini belirten Kemal Yamankaradeniz, "KOBİ'lerin ürettiği değerleri güvence altına alarak farklılıklarını koruyor ve geleceklerini tasarlamalarına yardımcı oluyoruz" dedi.

Zirve bitiminde Destek Patent A.Ş. için hazırlanan zirve plaketini ise şirket adına, İcra Komitesi Başkanı Muharrem Aydın aldı.