2011-10-08

Destek Patent started broadcasting on TV

Ülkemizde 28 yıldır sinai haklar konusunda danışmanlık hizmeti veren Destek Patent'in bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk marka & patent web TV'si, ‘Destek Patent TV' internet ortamında yayın hayatına başladı.

Ülkemizde katma değerli ürün üretilmesini teşvik etmek ve müşterilerin gelişimine yön vermek amacıyla kurulan Destek Patent, 170'yi aşan uzman personel kadrosuyla 28 yıldır sektörünün lideri olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Kanyon Konyalı'da gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Destek Patent TV'yi kurmaktaki amacımız, çalışmalarımızı daha global hale getirmek için dünyada olan gelişmeleri ve değişen ekonomik şartları müşterilerimizle yakından paylaşmaktır." dedi.

Destek Patent uzmanlarının marka & patent alanındaki görüşlerini paylaşacakları Destek Patent TV yayınlarında, değişen dünya teknolojilerini, patentli olmanın bir ürüne kattığı değeri, yükselen markaların arkasında yatan gerçekleri kamuoyu ile paylaşarak, marka & patent bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Yamankaradeniz, yakın bir zamanda marka başarı öykülerinin, marka, patent ve tasarıma dair etkinliklerin de ‘Destek Patent TV' yayınlarında yer alacağını belirtti.

Destek Patent olarak, Türkiye'nin 2023 yılı için öngörülen 2 trilyon dolarlık milli gelir ve 500 milyar dolarlık ihracat hedeflerine ulaşmada katma değerli ürünlerin büyük etken olacağına inancının tam olduğunu belirten Yamankaradeniz, "Destek Patent olarak özellikle ihracat yapan sanayicilerimize gerek markalaşma gerekse patent odaklı Ar-Ge çalışmaları konusunda ücretsiz seminerler düzenliyoruz." dedi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Yeni ürün ve Ar-Ge çalışmaları konusunda üniversite sanayi işbirliğinin büyük önemi olduğunu belirten Yamankaradeniz, "Japonya, ABD, Güney Kore gibi yüksek patent ve Ar-Ge performansı sergileyen ülkelerde bu modelin uygulandığını görüyoruz. Bu bağlamda bizim üniversitelerimizde de tez konusu belirleme aşamasında, mutlaka patent odaklı yaklaşmak ve sanayinin ihtiyaç duyduğu alanları dikkate alarak çalışmalarda bulunmak gerekir." dedi.

Destek Patent TV 'ye https://www.youtube.com/user/destekpatenttv adresinden ulaşabilirsiniz.