2013-05-06

Destek Patent, 6. İstanbul Moda Konferansı sponsoru oldu

Destek Patent'ten modacılara korsan ve taklide karşı kitaplı uyarı

Türkiye'de 30 yıldır marka ve patent vekilliği hizmeti veren Destek Patent, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından düzenlenen 6. İstanbul Moda Konferansı'na katılıyor.

Destek Patent katılımcılara dağıtacağı kitapçık ile moda tasarımcılarına, tekstil üreticilerine ve tedarikçilerine korsan üretimle mücadelenin yanısıra marka ve patent tescilinin önemini anlatacak.

Destek Patent, 9 - 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından Shangri-la Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilecek olan 6. İstanbul Moda Konferansı'na sponsor olarak katılacak. Konferans boyunca moda tasarımcılarının yanı sıra tekstil üreticilerini ve tedarikçileri de yakından ilgilendiren marka ve patent tescili konuları ile tekstil sektöründe sahtecilik ve korsanla mücadele konularında katılımcıları bilgilendirecek.

Korsana karşı Destek Patent kitapçığı

Konferans boyunca Destek Patent standını ziyaret eden katılımcılara "Sözleşmeler Kitapçığı" ücretsiz olarak dağıtılacak. Destek Patent tarafından hazırlanan ve TGSD tarafından yayımlanan kitapçığın amacı moda tasarımcılarına, tekstil üreticilerine ve tedarikçilerine korsan üretimle mücadelenin yanısıra marka ve patent tescilinin önemini anlatmak. Kitapta, kişi ve kurumların korsan atölyelere karşı koruma altına alınacakları ve şirketler için sözleşme örneklerine yer veriliyor.

Sözleşme yapmadan iş yapmayın

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: "Tekstil ve moda sektörü Türkiye ekonomisinde ve ihracatta en büyük paya sahip olan sektörlerden biri. Ne yazık ki burada da korsan ve sahtecilik hem üreticileri hem tasarımcıları hem de ihracatçıları mağdur ediyor. TGSD'nin Destek Patent'in katkılarıyla güncellediği ‘Sözleşmeler Kitapçığı' sektör mensuplarının korsana karşı kendilerini korumalarında faydalı olacak önemli bir kaynak kitap. Katılımcılar konferans boyunca standımızı ziyaret ederek bu kitabı edinebilir, marka ve patent tescili konusunda bizden bilgi alabilirler" dedi ve sözleşme yapmadan iş yapmamaları konusunda tekstil sektörü mensuplarını uyardı.

Tekstil sektörünün el kitabı

Destek Patent'in katkılarıyla güncellenen TGSD Sözleşmeler Kitapçığı'nda; tedarik zinciri işbirlikleri, ara süreçlerde iplik, kumaş alımları, boya baskı, nakış, dikiş işlemleri, aksesuar alımları, fabrika kurma süreçlerinde makine alımları, şirket tanıtımında yararlanılacak firma profili, tasarım sözleşmesi ve tüm değer zinciri ilişkilerinde sektör mensuplarının yararlanabileceği sözleşme örnekleri yer alıyor.