2013-04-11

Marka Tescil varsa korsan ve taklit ürün yok...

Marka Tescil varsa korsan ve taklit ürün yok...

Destek Patent, İstanbul 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde

Türkiye'nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent, 7'nci Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde yer alarak marka ve patent tescilinin sahtecilik ve korsanla mücadelede önemini uluslararası katılımcılarla paylaşacak.

Destek Patent, 24-26 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 7'nci Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde yer alacak. Sahtecilik ve korsanla mücadele etmek üzere işbirliğinin tesis edileceği, toplumsal bilincin artırılıp sürdürülebilir çözümlerin geliştirileceği kilit bir uluslararası forum niteliğine sahip olan Kongre'de, Destek Patent fikri mülkiyetin korunmasında marka ve patent tescilinin önemini tüm dünyadan gelen üst düzey katılımcılarla paylaşacak.

Dünyanın en büyük etkinliği

Tüm dünyadan katılımcıları İstanbul'da buluşturan bu önemli küresel organizasyon, Uluslararası Markalar Birliği (INTA) ve Milletlerarası Ticaret Odası/Sahtecilik ve Korsanlığın Durdurulması için İş Dünyası Eylemi'nin (ICC/BASCAP) desteği ve Türkiye Cumhuriyeti Gümrük İdaresi'yle yakın işbirliği ile Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve INTERPOL tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. Kongre katılımcıları arasında, genel itibariyle, bakanlar ve politika yapıcılar, iş dünyasının liderleri, kıdemli kamu görevlileri ve kolluk görevlileri, yargıç ve avukatlar, hükümetlerarası kuruluşlardan ve sivil toplum örgütlerinden katılım sağlayan ilgili kişiler, tüketici grupları ve akademisyenler yer almaktadır.

"Sahtecilik ve korsana karşı marka ve patent tescili"

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: "Teknoloji erişimin kolaylaşması ve iletişimin büyük bir hızla gerçekleşmesi nedeniyle fikirler tehditlere çok açık hale geldi. Bir fikrin veya ürünün taklit edilmesi, sahtesinin üretilmesi artık işten bile değil. Sahteciliğin ve korsanın önüne geçmenin ve fikrinizi savunmanın en etkili yolu marka ve patent tescili" dedi.

Kongre'ye küresel anlamda iş dünyasının, hükümetlerin ve kolluk kuruluşlarının üst düzey katılımcılarının ilgi gösterdiğini belirten Yamankaradeniz: "Türkiye markalaşmada dünya dördüncüsü. Türkiye'deki patent başvurulanın yarısı yabancılar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu da Türkiye'yi sahtecilik ve korsanla mücadelede önemli bir oyuncu konumuna sokuyor. Biz de Destek Patent olarak Kongre boyunca önde gelen uluslararası uzmanlar ve diğer profesyonellerle patent ve marka tescili konusundaki tecrübelerimizi paylaşacağız" açıklamasını yaptı.