Sayı 105

Virüse Karşı Yerli Sentez İlaç Geliştirildi
TÜRKİYE'DEN

Virüse Karşı Yerli Sentez İlaç Geliştirildi

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altındaki bilim insanları tarafından geliştirilen Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi görücüye çıktı. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi ile Atabay Kimya Firması tarafından sentezlenip ruhsatlandırma aşamasına gelen yerli sentez ilaç 32 kişilik ekip tarafından 40 gün gibi kısa bir sürede üretildi. Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasından sonra tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi hedefleniyor.
TÜRKİYE'DEN

Türkiye'nin En Değerli 10 Markası

Brand Finance Turkey 100/2020 raporuna göre Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu.Brand Finance tarafından paylaşılan raporda 1 milyar 975 Milyon Dolar marka değeri ile Türk Hava Yolları ilk sırada yer alırken Türk Hava Yolları’nı 1 Milyar 616 Milyon Dolar marka değeri ile Ziraat Bankası ikinci sırada, 1 Milyar 538 Milyon Dolar Marka değeri ile Garanti BBVA üçüncü sırada takip etti. Listede yer alan Türk markalarının toplam değerine bakıldığında ise 24,6 Milyar Dolar olarak hesaplandı. Marka değeri içerisinde sanayi sektörü markalarının payı %30, hizmet sektörü markalarının payı ise %70 oldu
Türkiye'nin En Değerli 10 Markası
Dünyanın En Değerli 10 Markası
DÜNYADAN

Dünyanın En Değerli 10 Markası

WPP ve Kantar Millward Brown tarafından hazırlanan ve her yıl BrandZ tarafından kamuoyuyla paylaşılan dünyanın en değerli 100 markasının listelendiği rapor yayınlandı. Tüketicilerle yapılan görüşmeler, tüketicilerin marka algısı ve finans performans analizleri gibi birçok faktör ele alınarak hazırlanan raporda Amazon yıllık bazda yüzde 32’lik artışla 416 milyar dolar marka değerine ulaşarak dünyanın en değerli markası olurken raporda ikinci sırada Apple üçüncü sırada ise Microsoft yer aldı.
DÜNYADAN

Inta 2020 New York Konferansı İlk Kez Online Olarak Gerçekleşti

Bu yıl New York‘da düzenlenmesi planlanan INTA 2020 konferansı, koronavirüs salgını nedeniyle 22-23 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. IP sektöründeki ilk sanal konferans olma özelliğini de taşıyan etkinlik 2 gün boyunca birçok önemli markanın yetkilileri ve IP danışmanlarının panelleri ile oldukça verimli geçti. Destek Patent'in de Gold Sponsorlar arasında bulunduğu konferansın ana teması ise bir markanın sadece hak sahibine ait bir değer olmadığı, toplumun da normlarını etkilemesiydi.
Inta 2020 New York Konferansı İlk Kez Online Olarak Gerçekleşti
Yeni Dünyada Markalaşma
BİZDEN

Yeni Dünyada Markalaşma

COVID-19 salgınının etkileri her alanda hissedildi. Bu, gelecek dönemin çok farklı olacağını gösteriyor. Yeni dünya düzeninde teknolojiyi entegrasyonunun ve tüketicinin ihtiyaçlarına duyarlı olmanın kritik olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz, "Ar-Ge'ye önem veren ve marka olma önceliği ve prensibiyle yoluna devam edenler, bu rekabet içinde başarıyla geçenler olacak" dedi.
BİZDEN

Kavacık Üzümü Coğrafi İşaret Tescilini Destek Patent Vekilliği İle Aldı

Karabağlar ilçesine bağlı Kavacık köyünde yetişen Kavacık Üzümünün coğrafi işaret tescili Destek Patent vekilliği ile alındı. Çok yakında ürünün AB coğrafi işaret başvurusunun da yapılacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz coğrafi işaretlerin ülkelerin ekonomik ve kültürel değerleri açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Kavacık Üzümü Coğrafi İşaret Tescilini Destek Patent Vekilliği İle Aldı

Sektör Raporu

İlk Fotokopi Makinesi
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

İlk Fotokopi Makinesi

Fotokopi makinesinin mucidi olan Chester F. Carlson, 1930’lu yıllarda ABD’de bir patent bürosunda çalışıyordu. Patent başvurusunda sunulan belge ve resimleri kopyalamakla görevli olan Carlson, bu işin zahmetli bir işlem olduğunun farkındaydı. Yaptığı işlemi hızlandıracak bir yöntem arayan Carlson, dört yıl süren bir çalışmanın ardından fotoiletkenler kullanarak elektrostatik etkilerle görüntü kopyalamayı başardı ve 1938 yılında elektron fotoğrafçılığı konusunda patentini tescil ettirdi.

Kültür-Sanat

Sergi

Sergi

ARA GÜLER – MERHABA İZMİR (3D TUR)

Yer : arkassanatmerkezi.com

Konser

JUNO VE VANCOUVER SENFONİ ORKESTRASI

Tarih : 08 Temmuz 2020 – 31 Ağustos 2020
Yer : vancouversymphony.ca/
Konser