Sayı 101

Bilişim Vadisi Bilgi Ve Doküman Birimi Açıldı
TÜRKİYE’DEN

Bilişim Vadisi Bilgi Ve Doküman Birimi Açıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından, Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi'nde bilgi ve doküman birimi açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih KACIR, Bilişim Vadisi'nin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda, çok kıymetli bir yer olduğunu ve TÜRKPATENT'in Bilişim Vadisi'nde vereceği bilgi ve doküman hizmetinin çok önemli olduğunu vurguladı. KACIR, 2006'da 54 bin Ar-Ge personeli olan Türkiye'nin, 2018'de 172 bin Ar-Ge personeline erişen bir ekosistemi inşa ettiğini belirtti.
TÜRKİYE'DEN

Türkpatent Bülten Verilerine Göre Sınai Haklar Alanında Başvurusu En Fazla İlana Açılan Firmalar

TÜRKPATENT verilerine göre 2019 yılında en fazla marka, patent ve tasarım başvurusu ilana açılan yerli ve yabancı firmalar belli oldu. Marka bültenlerinde en fazla başvurusu yayınlanan yerli firma Gökhan Taş olurken yabancı firmalarda ise L’oreal ilk sırada bulunuyor, patent bültenlerinde ise en fazla başvurusu yayınlanan yerli firma Vestel A.Ş. olurken yabancı firmalarda BSH HAUSGERTE GMBH ilk sırada. Tasarım alanında ise en fazla başvurusu yayınlanan yerli firma Mondi Yatak A.Ş. olurken Yabancı firmalarda KT & G Corporation ilk sırada bulunuyor.
Türkpatent Bülten Verilerine Göre Sınai Haklar Alanında Başvurusu En Fazla İlana Açılan Firmalar
Çin Korona Virüsünden Korunmak İçin: Bulut Mahkeme Kurdu
DÜNYADAN

Çin Korona Virüsünden Korunmak İçin: Bulut Mahkeme Kurdu

Koronavirüs salgını sonrasında, Çin’de işleri askıya alma ya da evden çalışma gibi geçici çözümler ile çalışanların işe geri dönmesini geciktiren ve çok sayıda insanın bir arada bulunmasını kısıtlayan koruyucu önlemler getirildi. Peki, Çin’de tescilli markalarınız ya da diğer sınai haklarınız ile ilgili sürmekte olan davalar açısından işleyiş nasıl olacak? Süreli işlemlere tabi davalara ilişkin süreç nasıl ilerleyecek? Bu soruların cevabını Pekin Fikri Mülkiyet Mahkemesi, ‘Cloud Court / Bulut Mahkemesi’ kurulduğunu ve artık duruşmaların çevrimiçi olarak görülebileceğini duyurarak verdi.
DÜNYADAN

2020 – Dünya Üniversitelerinin Patent Başvuru Sayıları

2020 yılının ilk iki ayında yayınlanan dünyadaki üniversitelerin patent başvuru sayıları belli oldu. Yılın ilk iki ayında 340 patent başvuru sayısı ile ilk sırada University of California bulunurken ikinci sırada 127 patent başvuru sayısı ile Leland Stanford Junior, üçüncü sırada ise 117 patent başvuru sayısı ile University of Texas bulunuyor.
2020 – Dünya Üniversitelerinin Patent Başvuru Sayıları
Fikrine Sahip Çık Projesi İzmir İle Buluştu
BİZDEN HABERLER

Fikrine Sahip Çık Projesi İzmir İle Buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, Mesleki Teknik Eğitim kurumları başta olmak üzere Bilsem, Fen ve Anadolu Liseleri’nde görev yapan öğretmenlerimize Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında sınai haklar eğitimi verdik.
BİZDEN HABERLER

Tink Öğrencileri Destek Patent İle Fikirlerine Sahip Çıkacak

Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında TİNK-Teknoloji ve İnsan Okulları ile protokol imzaladık. TİNK Okulları'nın farklı akademik yaklaşımı ve bu bakış açısıyla yetişen gençler, fikirleriyle bizleri heyecanlandırdı. Gençlerimizin fikirlerine sahip çıkmaları için en yakın zamanda eğitimlerimize başlıyoruz.
Tink Öğrencileri Destek Patent İle Fikirlerine Sahip Çıkacak
Destek Patent olarak buluşunun Türkiye ve Avrupa Patent tescil süreçlerinde yanında bulunduğumuz Prof. Dr. Bülent Erol ile Florence Nightingale Hastanesi'nde patentinin tescil süreci ile ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirirken aynı zamanda Destek Patent ile ilgili görüşlerini de aldık.
Çamaşır Makinesi
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinesi 1908'de Alva John Fisher tarafından icat edildi. Makinenin içine yatay olarak yerleştirilmiş metal tambura kirli çamaşırlar konuluyordu.Tambur, elektrik yardımıyla döndürülüyor ve hareket sırasında çamaşırların sürekli suyla temas ederek temizlenmesini sağlıyordu. İlk kurutuculu çamaşır makinesi 1924'te ilk tam otomatik çamaşır makinesini ise 1937 yılında üretildi.

Kültür Sanat

Sergi

Sergi

PORTRELER

Tarih: 21 Aralık 2019 – 3 Mayıs 2020
Yer: İstanbul Modern

Konser

IMOGEN COOPER
İSTANBUL RESİTALLERİ

Tarih: 14 Mart 2020
Yer: Sakıp Sabancı Müzesi, The Seed
Konser