Sayı 97

Aselsan'dan Dünyada Bir İlk
TÜRKİYE’DEN

Aselsan'dan Dünyada Bir İlk

ASELSAN Araştırma Merkezi’nde dünyanın ilk kenarları açık, çizgisel tarama yapan MPG prototip sistemi geliştirildi. Manyetik nanoparçacıklar bulunan sağlıklı bir koroner damarı ve yüzde 50 daralma olan koroner bir damarı temsil eden iki farklı fantom prototip sistem içinde görüntülendi.
TÜRKİYE’DEN

Coğrafi İşaretlerin Lideri Kebap

Türkiye’de 2015-2019 yılları arasında coğrafi işaret başvurularındaki toplam sayı 588. Beş yıl içinde coğrafi işaretleme başvurularındaki en parlak dönem 2017 yılı olurken, 22 başvuru ile Gaziantep şehri başı çekiyor. Başvuruların yüzde 90’ı gıda üzerine yapılırken, bugüne kadar alınan coğrafi işaretlerin de aynı oranda gıdada olduğu görülüyor. Baldan meyveye, sebzeye, zeytinyağından çorba ve tatlılara kadar uzayan listede liderlik kebabın.
Coğrafi İşaretlerin Lideri Kebap
Apple’ın Sarmal Ekran İçin Patent Başvurusu
DÜNYADAN

Apple’ın Sarmal Ekran İçin Patent Başvurusu

360 derece akıllı telefon için 2013 yılından bu yana 13 farklı patent başvurusunda bulunan Apple, bu alandaki en son patent başvurusunu da geçen ay yaptı. Başvuruya göre; telefonun önünde ve arkasında sarmal şeklinde bir cam ekran yer alıyor, elektronik donanımı ise bu sarmal camın içinde bulunuyor. Bu patent uygulanabilirse, kullanıcılar 360 derecelik bir döngüde oyun oynayıp, video izleyebilecek, fotoğrafları IPhone 'larının etrafında sürekli bir döngü de görüntüleyebilecekler. Kullanıcılara daha geniş ve zengin bir deneyim alanı sunacak olan bu tasarımın bundan sonra çıkartılan modellerde kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu.
DÜNYADAN

Canon’dan İlginç Patent

Kamera üreticisi Canon cihazın içerisindeki tozu temizleyen lens buluşu için patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusu Japonya’da gerçekleşen lens, içeriye hava alıyor, bu hava kameranın gövdesinin içerisinde görüntü sensöründe bir girdap oluşturuyor ve daha sonra bu hava dışarı çıkıyor. Makine, bu sayede fotoğraflarda karanlık noktalar çıkmasına sebep olan iç tozlardan kurtuluyor.
Canon’dan İlginç Patent
Marka Ve Patent Vekilleri’ne İhtiyaç Artıyor
BİZDEN HABERLER

Marka Ve Patent Vekilleri’ne İhtiyaç Artıyor

16 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek olan Marka Vekilliği ve Patent Vekilliği sınavları yaklaşırken Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz konuyla ilgili marka ve patent vekilliğinin pek çok kişiye kariyer fırsatı sunacağına değindi. Özellikle teknoloji geliştiren şirketlerde ve AR-GE merkezlerinde patent vekillerine büyük ihtiyaç duyulduğuna da dikkat çekti.
BİZDEN HABERLER

Destek Patent Olarak Ip 2019 Konferansı’nın Gümüş Sponsorluğu’nu Üstlendik

Destek Patent olarak 17-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı’na (IP2019) katıldık. Bu yıl ki teması “Fikri Mülkiyetin Ticarileşmesi: İzlenecek Yollar” olan konferans bu tema ile yerli ve yabancı birçok konuğu ağırlayarak fikri mülkiyet haklarının korunması ve fikri mülkiyet varlıklarının ticarileştirilmesi için önemli bir platform oluşturdu.
Destek Patent Olarak Ip 2019 Konferansı’nın Gümüş Sponsorluğu’nu Üstlendik

Makale

Amazon
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Amazon

Jeff Bezos tarafından 1994’de kurulan “Amazon” adını dünyanın en büyük nehirlerinden biri olan Amazon Nehri’ nden almıştır. Amazon.com önceleri online kitap evi olarak düşünülerek yola çıkılmış bir fikirdi. Jeff Bezos bu yüzden büyük online kitap evi düşüncesiyle şirket ismini alfabetik sıralamada “A” harfinden bir şirket ismi olması gerektiğini düşündü ve şirketinin Amazon Nehir’ i gibi büyük olmasını isteyerek bu ismi verdi. Amazon’un logosu ise müşteri memnuniyeti (bir gülümseme oluşturur gibi) düşünülerek A dan Z ye giden bir ok şeklinde tasarlandı. Bugün ise Amazon.com’ da Bezos’un hedeflediği gibi A dan Z’ ye birçok türden ürün satılmakta.