Sayı 96

TÜRKİYE’DEN

Ağustos Ayı Marka / Patent Başvuru Sayıları

TÜRKPATENT verilerine göre; bu yılın Ağustos ayı patent başvurularında geçen yıla oranla % 10.7 artış yaşanarak 1324 adet patent başvurusu yapılmıştır.
Marka başvurularında ise %26,5 artış yaşanarak 8655 rakamına ulaşılmıştır.

Üniversitelerin Patent Başvuru Sayıları

Türkiye’de üniversitelerin patent başvuru sayıları son 10 yılda 17 kat artarak toplam başvuruların % 15’ine ulaşmıştır. En çok hangi üniversite patent başvurusu yapmıştır?
DÜNYADAN

Apple Çoklu Göz Takibi Teknolojisinin Patentini Tescil Ettirdi

Apple tek kamera ile birden fazla kişinin (bir çift gözün) ekrana bakıp bakmadığının kontrolünü kapsayan patenti sayesinde yeni kullanıcılarının olup olmadığını sürekli kontrol edebilecek.
DÜNYADAN

Tesla’dan Elektrikli Araçların Geleceğini Olumlu Yönde Etkileyecek Patent

Daha önce, Tesla’nın araştırma ortağı Jeff Dahn ve Dalhousie Üniversitesi tarafından 1,5 milyon kilometreden fazla yol gidebilecek yeni bir batarya hücresi tasarlanmış ve test edilmişti. Bu kez ise Tesla, önceki araştırmada test edilen bataryaya benzer bir pil hücresi için patent başvurusunda bulundu.
BİZDEN HABERLER

Türkiye’de 5 Yılda 100 Bine Yakın Patent Ve Faydalı Model Başvurusu Gerçekleştirildi

Son 5 yıl içerisinde gerçekleşen patent ve faydalı model başvurularını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz
”Türkiye’de patent ve faydalı model başvuru sayıları önceki yıllara göre artış gösterdi. 2019 Global İnovasyon Endeksi’ne göre ise Türkiye bu yıl, geçen yıla kıyasla bir basamak yükselerek 129 ülke arasında 49’uncu sırada yer aldı. Potansiyelimizi göz önünde bulundurursak, yeterli değil. AR-GE ve yenilikçi çalışmalar yaparak Türkiye’nin bu sıralama içinde daha üst sıralarda olması gerekiyor. ” dedi.
BİZDEN HABERLER

Destek Patent Olarak Marques Konferansı’na Katıldık

Destek Patent olarak bu yıl 17 - 20 Eylül 2019 tarihleri arasında İrlanda’nın başkenti Dublin’de gerçekleşen MARQUES Konferansı’na katılım sağladık. Konferans günümüzün hızla değişen dünyasındaki gelişmelerden etkilenmekte olan markaların bu değişimler karşındaki etkisini marka sahiplerinin ve IP profesyonellerinin nasıl yönetebileceğini ele aldı.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Nıke Logosunun Doğuşu

NIKE: Dünyanın önde gelen spor ürünleri üreticisi ’Nike’nin isminin, Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçası ‘Nikea’ dan geldiği ve markanın işaretinin tanrıçanın uçuşunu sembolize ettiği söyleniyor. Çinileriyle ünlü İznik ilçemizin de eski ismi ‘Nikea’, yine aynı tanrıçadan esinlenerek konulmuş.

Kültür Sanat

Sergi

SAAT KAÇ?

Tarih: 13 Eylül 2019 – 09 Şubat 2020
Yer: Arter

Konser

MARIO BATKOVIC

Tarih: 12 Ekim 2019
Yer: Salon İKSV