Sayı 93

TÜRKİYE’DEN

2018 Yılının En Girişimci Üniversiteleri

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan “2018 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı
TÜRKİYE’DEN

Her 5 Dakika 1 Marka Başvurusu Yapılıyor

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun son 5 yıllık verilerine bakıldığında 2014-2018 yılları arasında 600 bine yakın marka başvurusu yapıldığı görülmektedir. Hangi yıl ne kadar başvuru yapıldı? Hangi ilimizde ne kadar başvuru yapıldı? Başvuruların sektörel dağılımına infografimizden ulaşabilirsiniz.
DÜNYADAN

2018 Yılı Pct Başvurularında Kadınların Payı

WIPO verilerine göre 2018 yılında kadınlarda patent başvuru oranı %0.8 artış göstermiş, kadınlar PCT başvurularında en fazla, %29.9 ile biyoteknoloji, %29.2 ile eczacılık ve %28.6 ile gıda kimyası alanlarında başvuru gerçekleştirmiştir.
Kaynak: WIPO
DÜNYADAN

Google’dan Katlanabilir Telefon

Pixel 4 modelini duyurmaya hazırlanan internet devi Google katlanabilir telefon modeliyle karşımıza çıkmayı planlıyor. Google’ın patentini de tescil ettirdiği katlanabilir telefon modeli diğer firmaların katlanabilir telefon modellerinden biraz daha farklı görünüyor.
Kaynak:www.shiftdelete.net
BİZDEN HABERLER

Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz Son 5 Yıl İçerisinde Yapılan Marka Başvurularını Değerlendirdi

2014 - 2018 yılları arasında gerçekleşen marka başvurularını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz Türkiye’de markalaşma anlamında hızlanma olduğunu ifade etti. Markalaşma alanında en çok çıkış yapan sektörlerin ise tüm dünyadaki gelişimle birlikte teknoloji ve dijitalleşme alanında olduğunu, iş ve ekonomi dünyasının kalbinin değişmeyerek İstanbul’da attığını belirtti.
BİZDEN HABERLER

Yönetim Kurulu Başkanımızdan Liseli Girişimcilere Destek

Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında destek verdiğimiz GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programı’nda 35 liseli girişim projesi arasından birinci seçilen Entella Genç Bizz Şirketi’ni ofisimizde ağırlayarak kendilerinden projeleri ile ilgili hedeflerini dinledik. Entella Genç Bizz Şirketi bundan sonraki süreçle ilgili hedefleri doğrultusunda Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz’den de tavsiyeler aldı.
BİZDEN HABERLER

Destek Patent Olarak 38. Ecta Konferansı’na Katıldık

Destek Patent olarak 26-29 Haziran 2019 tarihleri arasında Edinburgh'de gerçekleşen 38. ECTA Konferansı'na katılım sağladık. Sahip olduğu 1500'den fazla üyesi ile Avrupa'nın en büyük ticari marka derneklerinden biri olan ECTA’nın bu yıl 38. kez düzenlediği organizasyonda fikri mülkiyet profesyonelleri bir araya geldi.
BİZDEN HABERLER

Destek Patent’ten Kadın Girişimcilere Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ege Kadın Buluşması iş birliğiyle gerçekleştirilen Marka Yolculuğu Semineri’nde İzmir Destek Patent Bölge Müdürü Süleyman Zemin, kadın girişimcilere marka tescil süreçlerini anlattı.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Patent & Marka Dünyası Dergisi’nin İlk Sayısı

Bundan tam 21 yıl önce Haziran 1998’de Destek Patent olarak çıkardığımız “ Patent & Marka Dünyası dergimizin ilk sayısı.

Kültür Sanat

Sergi

BU BENİM FOTOĞRAFIM

Tarih: 03 Temmuz - 18 Ağustos 2019
Yer: Halka Sanat Projesi İstanbul

Konser

BOLŞOY TİYATROSU SOLİSTLERİ GALA KONSERİ 10. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ

Tarih: 13 Temmuz - 14 Temmuz 2019
Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi