2016-05-09

Dünya Sanayi Devlerinin Patent Danışmanları İstanbul’a Geldi.

Dünya Sanayi Devlerinin Patent Danışmanları İstanbul’a Geldi.

Destek Patent tarafından düzenlenen ve İstanbul Ticaret Odası tarafından desteklenen ‘Dünya’da Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi’ semineri, dünyaca ünlü katılımcılarıyla 15 Nisan Cuma günü İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekti. Seminerde söz alacak endüstri devlerinin patent danışmanları, dünyaca ünlü sanayi kuruluşlarının patent öykülerini paylaşıldı.

Patent ve Marka Vekilliği Sektörü’nün ülkemizdeki amiral gemisi Destek Patent’in İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenleyeceği Dünya’da Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi seminerinde; ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen uzman konuşmacılar, sınai haklar üzerine dikkat edilmesi gerekenleri, patent başarı yönetimini, markalara ilişkin güncel konuları, patentte başarı yöntemi ile taklitle mücadele konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Dünya’nın en önemli patent uzmanları

Alanında uzman dünyaca ünlü endüstri kuruluşları ve markalarına danışmanlık yapan patent uzmanlarının konuşmacı olarak yer alacağı Dünya’da Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi seminerinde, ilk olarak Türkiye’yi temsilen, seminere ev sahipliği yapan Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz deneyimlerini paylaştı. Yamankaradeniz’in sınai hak koruması ve dikkat edilmesi gerekenler üzerine yaptığı konuşma sonrası, Avrupa Birliğini temsilen Weickmann & Weickmann Ortağı ve Marka-Tasarımlar Yöneticisi Udo W.Herberth, ulusal marka ve topluluk marka koruması konusunda bilgilerini aktardı. ABD’den MG-IP Yönetici Ortağı Martin Geissler ve Çin’i temsilen Xiaofen Wu ile Robert Rauther marka ve tasarımlara ilişkin güncel konular hakkında bilgi verdi.

Patent ve faydalı modelde en son gelişmeler konuşuldu

Patent ve faydalı model de yaşanan son gelişmelerin konuşulduğu seminer de son olarak, Japonya’dan Masako Barnard, ABD’den Ken Muncy ve Avrupa Birliği’ni temsilen Frank Feller, taklitle mücadelenin nasıl gerçekleştiği ve patent’de başarının nasıl sağlandığı konusunda bilgiler verdi.