IBM ve IPwe, Patentleri NFT'ye Dönüştürecek

Bilişim teknolojisi devi IBM ve patent Pazar yeri IPwe, patentleri NFT’ye dönüştürmeyi planlıyor. 20 Nisan’da paylaşılan basın açıklamasına göre IBM, patentleri tokenize etmek ve alım, satım, transfer işlemlerini kolaylaştırmak için patent Pazar yeri IPwe ile çalışacak.

IBM, bu çalışma ile karmaşık bürokratik süreçlere gerek kalmaksızın hızlı ve güvenli bir şekilde patent sahipliği aktarımını mümkün kılmayı amaçlıyor. Böylece IBM, pazar içinde sürtüşmelerin ortadan kalkacağına inanıyor. Ancak projenin dünya çapında kullanılabilir olması için bilişim devinin aşması gereken birçok yasal engel olduğu biliniyor. Ancak projenin dünya çapında kullanılabilir olması için bilişim devinin aşması gereken birçok yasal engel olduğu da biliniyor.

IPwe CEO’su Erich Spangenberg söz konusu çalışma hakkında konuştu ve bir patent sahipliğine özgü hakların tokenize edilmesinin özellikle küçük işletmeler için bir devrim olabileceğini belirtti:

“Patentleri temsil etmek için NFT’lerin kullanılması, IP ile etkileşim için tamamen yeni yollar yaratmaya yardımcı olacaktır. Bunun yalnızca önemli fikri mülkiyete sahip büyük işletmelere değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelere ve hatta bireysel fikri mülkiyet sahiplerine yeni fırsatlar getirmesi bekleniyor.”

Nft’ler, IBM Blockchain tarafından desteklenen IPwe platformunda depolanacak. IPwe, patent NFT’lerinin denemelerine bu yılın 2. Çeyreğinde başlamayı planlıyor. Bu denemeler ile küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere odaklanılacak.

Kaynak: Coinkolik