Vivo'dan Yeni Patent

Vivo; amiral gemisi cihazları için geliştirdiği yeni bir kameranın patent tescilini aldı. Vivo’nun Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (WIPO) sunduğu patentte yeni bir amiral gemisi akıllı telefonun varlığı bildiriliyor. Patent, mevcut akıllı telefonların yalnızca "düşük yakınlaştırma işlevini" desteklediğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, yeni Vivo akıllı telefon patenti "yüksek yakınlaştırma işlevi" elde edebilir. Başka bir deyişle, Vivo, patentli kamera sistemi sayesinde akıllı telefonların daha geniş bir yakınlaştırma aralığına sahip olmasını mümkün kılmayı umuyor.

Yeni Vivo akıllı telefonda açılır kamera sistemi var. Ancak kameranın öne bakmak yerine geriye baktığı tespit edildi. Yani arka kamera açılır sisteme dahil edilmiş ve ön kamera ekranın altına yerleştirilmiş. Açılır kamera sistemi dört genişletilebilir modüle sahip. Her seferinde dışarı kayan ekstra bir lens ile yamuk bir yapıya benzer. Aşağıdaki lens her zaman mevcut olacak ve kullanıcılar lensi gerektiğinde daha da genişletebilir. Lensler, daha geniş bir yakınlaştırma aralığı elde etmek için kısmen üst üste gelebilir. Ne yazık ki, belge optik yakınlaştırma verilerini belirtmiyor. Şirketin flaşı nasıl bütünleştireceği ise hala belli değil. Ancak simetrik tasarımın bütünlüğünü korunarak alt kamera lensinin etrafına şık bir flaş halkası yerleştirildi.

Açılır Kamera teknolojisine sahip diğer Vivo akıllı telefonlar; Vivo Nex, Vivo V15 Pro ve Vivo V17 Pro dahil olmak üzere açılır kameralı birkaç akıllı telefon piyasaya sürdü. Ancak, pop-up kameralı akıllı telefonların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Birçok kişi, ekran altı kameranın otomatik olarak açılır kameranın sonu anlamına geleceğine inanıyor. Ancak bu patent sayesinde Vivo, açılır kameranın arka kameranın yerine de kullanılabileceğini gösteriyor.