Apple'dan Geleneksel Kulaklıkları Geride Bırakacak Patent

Apple geleneksel kulaklıkları geride bırakacak bir cihaz için patent başvurusunda bulundu.
USPTO’nun resmi sitesinden fark edilen bu patente göre şirket, ‘Yönlü Sesli Giyilebilir Cihaz’ başlığı altında başvuruda bulundu. Apple’ın cihaz ile ilgili şu ifadeleri kullandığı görüldü: “Bu giyilebilir cihaz, kullanıcının kulaklarından uzak bir mesafeden ses çıkışı oluşturabilecek şekilde çalışan bir ses modülü sağlayabilir. Örnek vermek gerekirse cihaz, kıyafetlerin üstüne takılabilir ve kullanıcının kulaklarına ses dalgaları gönderebilir."

Bunun yanı sıra şirket, cihazın özel hoparlörler yoluyla kimseyi rahatsız etmeyeceğini ve sesin kulağa takılan herhangi bir cihaz olmadan kullanıcıya iletilebileceğini sözlerine ekledi.

Başvuruda yer alan görsel de yeni cihazın bilim kurgu filmlerini aratmayacağını, kullanıcının boynuna takılarak çalışacağını bizlere gösteriyor.

Ayrıca cihazın; takılması zor olan, kullanıcının ortam seslerini duymasını veya başkalarıyla iletişimini kısıtlayan geleneksel kulaklıkların yerini alabileceği ifade ediliyor. Bu iletişim cihazının; basınç, ışık, dokunma, kuvvet, sıcaklık, konum, hareket ve daha birçok şeyi algılayabilen, kalp atış hızı gibi sağlık faktörlerini izleyebilen bir dizi sensöre sahip olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Kaynak: Webtekno