Alan Adı Tescili Hakkında Merak Edilenler

Alan Adı Tescili Nedir?


Etkin olan bir işletme veya yeni proje fikirlerinizi faaliyete geçirmek için yaratıcı ve kuvvetli bir internet sitesine ihtiyacınız vardır. Bu alanda markanızın dijital kimliğini oluşturması için dikkat çekici ve etkileyici bir isme sahip olmanız gerekir. Tam olarak bu kısımda devreye alan adı tescili giriyor. Peki, alan adı tescili nedir? Alan adı tescili, sahip olduğunuz internet sitenizin ziyaretçiler tarafından en kolay biçimde bulunmasını, ulaşım sağlamalarını sağlayacak site adresinizin sizin adınıza kaydedilerek kiralanmasına denir.

İnternet kullanımının giderek çoğalması ile beraber tüketim alışkanlıkları ve sosyalleşme de dijitale yoğunlaşmış durumda. Dijital pazarlama çalışmalarının giderek yaygınlaşması ile önemi de atmış bulunmaktadır. Bu sebeple doğru alan adı belirleme güçlü ve etkileyici bir marka kimliği oluşturmanızı sağlar. Doğru alan adı seçiminin öneminden sizlere biraz bahsedelim:

Marka görünürlüğünü arttırır.

Hizmet ve ürünlerinizi çevrimiçi olarak tüm dünyaya duyurmanızı sağlar.

Marka ve çalışmalarınıza güvenilirlik ve profesyonellik görünümü kazandırır.

Şahsınıza ve firmanıza ait web sitenizi çevrimiçi olarak yayına alabilmek için bir alan adı gerekir. Bu duruma tescil, kayıt veya kiralama ismi verilmektedir. Bu işlem evresinde belirlenmiş olan alan adı, sadece alan adı işlemini gerçekleştiren firma ya da kişi tarafından kullanılır. Bundan dolayı kullanmak istediğiniz alan adının farklı bir kurum veya şahıs tarafından kullanılabilmesini engellemek için alan adı tescili gerçekleştirilmesi gerekir. Ayrıca alan adı işlemleri satın alımdan daha çok kiralamayı ifade etmektedir.

Alan Adı Tescili Nasıl Yapılır?


Destek Patent aracılığı ile alan adı tescil işlemlerini gerçekleştirmeniz çok daha kolaydır. Alan adı tescili nasıl yapılır? Sorusu hakkında bir fikriniz yoksa destekpatent.com adresinden yardım almanız sizin için ve markanızın bilinirliği için en doğru tercih olacaktır. Şirketiniz için en önemli faktör olan alan adı marka tescili gerçekleştirmeniz firmanızın bilinirliği ve kalitesinin artmasını sağlar. Güvenli ve kaliteli alan adı tescili yaptırmak için destekpatent.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Burada size daha iyi hizmet verebilmemiz adına bilgi formunu doldurmanız size ulaşmamız için yeterli olacaktır.

Alan Adı Hosting Tercihi


Alan adı ve hosting farklı anlamlar taşıyan kavramlardır. Bir alan adı, internet sitesinin marka ismini temsil ederken, hosting ise bu markanın barınacağı bilgisayarı yani iş yerini ifade etmektedir. Alan adınız ile sitenizi ziyaret eden kişilerin hosting hizmetinize aktırılarak site içerisinde gezinti yapılması sağlanır. Markanızı geliştirmek için hosting hizmeti, alan adı tescili kadar önemli bir faktördür. Bir bakımdan dijital iş yeriniz olan sitenizin kesintisiz bir şekilde hizmet verebilmesi için güvenilir ve kaliteli bir hosting işlemine ihtiyacınız olacaktır.