Sayı 106

Koronavirüs Sınai Mülkiyet Başvurularını Etkilemedi
TÜRKİYE'DEN

Koronavirüs Sınai Mülkiyet Başvurularını Etkilemedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle birçok ülkede sınai mülkiyet başvurularında düşüş yaşandığını belirterek, Türkiye'de 2020 yılında yerli başvuru sayılarında bir önceki seneye göre patentte yüzde 1, faydalı modelde yüzde 23, markada yüzde 31 ve tasarımda yüzde 7'lik artış yaşandı. Tescil sayılarında da artış oldu, patentte 2 bin 214, faydalı modelde 1145, markada 85 bin 729, tasarımda ise 38 bin 198 tescil gerçekleşti." diye konuştu.
TÜRKİYE'DEN

I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması

Lise öğrencilerinin patent konusunda farkındalıklarını artırmak, bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla TÜRKPATENT tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yarışma için Destek Patent olarak bizde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte destek eğitimleri organize ederek Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları başta olmak üzere İl Milli Eğitime bağlı 250 öğretmen ve 250 öğrenciye eğitim verdik.
I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması
LG'nin Yeni Patenti
DÜNYADAN

LG'nin Yeni Patenti

Güney Koreli teknoloji devi LG’nin yeni akıllı telefon patenti ortaya çıktı. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'nde onaylanan patentte en dikkat çeken nokta telefonun kamera kurulumu ile ilgili. Patentte yer alan görüntüler, bu telefonun dikey olarak yerleştirilmiş üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca bu telefonun arka kısmında da kullanılabilen bir ekran bulunuyor. Bu da telefonun arka kamerasının, ön kamera olarak da kullanılacağı anlamına geliyor.
DÜNYADAN

Microsoft'un Fikri Mülkiyet Özelinde Dijitalleşme Konulu Konferansı

Microsoft, bu senenin fikri mülkiyet özelinde dijitalleşme konulu konferansa ev sahipliği yaparken geçtiğimiz senelerde Premier Cercle tarafından İsveç’te otomotiv sektörü ve hava araçlarıyla ilgili yapılan konferanstan farklı olarak bu defa yapay zekâ gibi konular ön planda tutularak, internet kullanımı, açık veri kullanımı ve inovasyon konularını ele alarak küresel dijitalleşme üzerinde duruldu.
Microsoft'un Fikri Mülkiyet Özelinde Dijitalleşme Konulu Konferansı
Fikrine Sahip Çık
BİZDEN

Fikrine Sahip Çık

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ''Fikri ve Sınai Haklar Eğitimi İş birliği Protokolü'' imzalandı. Protokol çerçevesinde il okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerine yönelik gruplar halinde fikri ve sınai haklar alanında eğitimler verilmesine karar verildi ve “Fikrine Sahip Çık'' temalı eğitimler iki oturumda gerçekleşti.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLAR

Yüz Yıllık Markalar Derneği

Yüz Yıllık Markalar Derneği
Makale

Makale

Marka bir girişimcinin girişiminin temeline oturttuğu ve iş planlarını üzerine kurguladığı en önemli ticari varlığıdır. Markanın tarihi gelişimi perspektifinde önem ve değerini açıklamak gerekirse; markanın tarihi esasında antik dönemlere kadar uzanmakta olsa da modern anlamda marka kullanımı 19. yüzyıldan itibaren süregelmektedir.

Marka Hikayeleri

Pfizer-BioNTech ortaklığındaki koronavirüs aşsını Türk çiftin geliştirmesinin ardından bir Türk tasarımcı Sabri Akın ilaç devinin yeni logosunun tasarımına imza attı. Akın tasarlamış olduğu logo ile ilgili; “Pfizer markasını bu tasarımla büyük hastalıkları tedavi eden, bilime ve insanlığa katkı yapan inovatif bir şirket olarak konumlandırdığını ve şirketin ikonikleşmiş, 70 yıllık hap formundaki logosundan yola çıkarak markanın bilime yaptığı katkıları vurgulayan DNA zincirine soyut bir referans veren yeni logosunu tasarladık.” dedi.
Marka Hikayeleri

Kültür-Sanat

Sergi

Sergi

Gökcisimleri Üzerine
Yer : Arter
Tarih : 21 Temmuz 2021’e kadar

Konser

Mark Eliyahu
Yer : Turkcell Sahnesi
Tarih : 12 Mart 2021
Konser