Sayı 109

Patent Başvuruları En Fazla Medikal Teknolojiler Alanında Yapıldı
TÜRKİYE'DEN

Patent Başvuruları En Fazla Medikal Teknolojiler Alanında Yapıldı

Türkiye’nin teknoloji geliştirme/ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile ortaya çıkarmak ve patent ekosisteminin gelişimini görünür kılmak misyonuyla Patent Effect tarafından 2020 Türkiye Patent Raporu sonuçları açıklandı. Raporda son 1 yıldaki değişime bakıldığında azalma eğilimi görülse de medikal teknolojiler alanında artış görülmektedir. Ayrıca raporda medikal teknolojiler dışında, tekstil, finans ve ilaç sektörlerinde de artışlar tespit edilmiştir.
TÜRKİYE'DEN

TÜRKPATENT ile INTA Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ile Uluslararası Markalar Derneği (INTA) arasında uzun dönemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma; marka, tasarım, coğrafi işaretler ve ilgili alanlarla bağlantılı programların ve özel iş birliği projelerinin geliştirilmesini, uyuşmazlık çözümünü, ticari marka haklarının uygulanmasını, ilgili yasal ve düzenleyici çerçevelere uygun olarak bilgi alışverişinde bulunulmasını, IP alanında farkındalığın arttırılması için ortak projeler geliştirilmesini, eğitim ve seminerler düzenlenmesini kapsıyor.
TÜRKPATENT ile INTA Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı
Sony'den Oyun Oynayan Yapay Zeka Patenti
DÜNYADAN

Sony'den Oyun Oynayan Yapay Zeka Patenti

Japonya kökenli teknoloji devi Sony kullanıcıların oyun stilini izleyip, öğrenen ve istenildiği zaman oyunu kullanıcıdan devralacak yapay zekanın patentini tescil ettirdi. Kullanıcının oyun sırasında zorlandığı bölümleri belirleyip, kullanıcıyı oynatabilmesi hedeflenen yapay zeka, oyuncunun bir bölümü birkaç kez oynayıp bir üst bölüme geçememesinin ardından oyuncunun davranışlarını inceleyip, bu stili kaydediyor. Böylece yapay zeka kısa zaman içerisinde oyuncu ile aynı kararları vermeye başlıyor.
DÜNYADAN

Armani'nin Kartal Logosu ''Yeteri Kadar'' Tanınmış Bulunmadı

Japonya Patent Ofisi, 2020 yılında ASAHI Golf Co. tarafından, 9, 25 ve 28. sınıflara dahil mallarda kullanılmak üzere başvurusu yapılan "Kartal" logosunun tesciline karar verdi. Armani, ASAHI'nin kartal logolu markasının tesciline karşı kısmi itirazda bulundu . JPO, Armani'nin itirazında logonun tanınmış olduğuna dair yeterli kanıt sunmadığını neden göstererek itirazı reddetti.
Armani'nin Kartal Logosu ''Yeteri Kadar'' Tanınmış Bulunmadı
Destek Patent Bu Yılda Liderliğini Koruyor
BİZDEN

Destek Patent Bu Yılda Liderliğini Koruyor

Patent Effect tarafından hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporu 2020 sonuçlarına göre; Destek Patent bu yılda liderliğini koruyarak Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan vekil firma kategorisinde birinci oldu.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLARI

Patent Hikayeleri

Müşterilerimizden, BEE’O Propolis markasının kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı ile, patentinin tescil sürecini, patentinin ticarileşmesi ve markasının nasıl bir dünya markası haline geldiğine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Patent Hikayeleri
Makale

Makale

COVID-19 tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen ilaçlar ile ilgili tüm dünyada birçok çalışma yapılmış ve geliştirilen ilaçların patentlerinin alınması için başvurulara başlanmıştır. Bu çalışmada COVID-19 tedavisinde kullanılacak ilaçların, aşıların patent koruması altına alınması ve olası tekel hak sahipliğine karşı kamu yararı gerekçesiyle zorunlu lisans durumu ele alınacaktır.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

İlk İnsansız Hava Aracı

Nikola Tesla’ nın 1898 yılında tescil ettirmiş olduğu bir patentte bir cihazın kablosuz olarak elektrik dalgaları ile nasıl çalıştığını öngördüğü ortaya çıkmış ve böylece Tesla ilk insansız hava aracı prototipi ile ilk drone fikrini ortaya atmıştır. Elektrik enerjili iletkenler ya da kablolara bağlı olmadan çalışan alet tasarımı, günümüz insansız hava araçlarını andırmaktadır. Tesla, toprak, su ve atmosfer dalgalarının bir radyasyon yaratacağını ve bu enerji etkisinde kaldığında cihazın çalışabileceğini de patentinde belirtmiştir.
İlk İnsansız Hava Aracı

Kültür - Sanat

Sergi

Sergi

Şirin Şengel “13 Çok Kısa Öykü” Görsel Metin Tasarımı Sergisi
Tarih: 24 Mayıs 2021 - 13 Haziran 2021
Yer: www.artsonlinegallery.com

Konser

PSM Caz Festivali: Dagamba
Tarih: 16 Haziran 2021
Yer: Zorlu PSM - %100 Studio - İstanbul
Konser