Sayi 110

Türkiye’nin En Değerli 10 Markası
TÜRKİYE'DEN

Türkiye’nin En Değerli 10 Markası

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası 2021” adlı raporunu yayınladı. Brand Finance’ın bu yıl 14. kez hazırladığı raporda, ilk sırada Türk Hava Yolları yer alırken ikinci sırada Arçelik üçüncü sırada ise İş Bankası yer aldı. Listedeki Türk markalarının toplam değeri ise 21,45 milyar dolar olarak hesaplandı.
TÜRKİYE'DEN

Tübitak 1507 Ve 1501 Destekleri 2021 Çağrıları 1 Temmuz İtibariyle Açılıyor

Küçük ve ortak ölçekli kuruluşların başvuru yapabilecekleri 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2021 yılı 2. çağrısı açılıyor. Başvurular 1 Temmuz 2021 itibariyle TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı web sitesinden alınacaktır.
Tübitak 1507 Ve 1501 Destekleri 2021 Çağrıları 1 Temmuz İtibariyle Açılıyor
Spotify’dan Kullanıcıların Ruh Haline Göre Öneriler
DÜNYADAN

Spotify’dan Kullanıcıların Ruh Haline Göre Öneriler

Spotify, kullanıcılarına daha kişisel müzik önerilerinde bulunabileceği bir teknolojinin patent tescilini aldı. Tescili alınan patente göre; teknoloji, uygulamanın kullanıldığı cihazın mikrofonlarına gelen sesleri analiz etmesine dayanıyor. Ses tonunu, sesteki stres seviyesini ve sesin ritmini analiz eden teknoloji sayesinde Spotify kullanıcılarının o anki duygu durumuna göre müzik önerilerinde bulunabilecek.
DÜNYADAN

Ericsson ve Samsung’dan Küresel Patent Anlaşması

İki teknoloji devi Ericsson ve Samsung patent anlaşması imzalayarak güçlerini birleştirdi. Satılan ağ altyapısı ve telefonları kapsayan anlaşma 5G dahil olmak üzere hücresel teknolojilerle ilgili patentleri içeriyor. Yapılan anlaşmaya göre; Ericsson ve Samsung, birbirlerine lisans ücreti ödemeden telekomünikasyon ve ağ ürünlerindeki patentlerini kullanabilecek.
Ericsson ve Samsung’dan Küresel Patent Anlaşması
Liseler Sınai Haklar Alanında Tescil Başvurularına Başladı
BİZDEN

Liseler Sınai Haklar Alanında Tescil Başvurularına Başladı

Milli Eğitim Bakanlığının 1000 Okul projesi kapsamında İstanbul’ da bulunan liselerde, önce sınai haklarla ilgili ihtiyaç analizi gerçekleştirdik. Okulların hangi alanda tescil başvurusu yapmak istediklerini belirledikten sonra o alanda atölye çalışmaları gerçekleştirdik, sonrasında okullarımıza mentörler atadık. Çalışmalarımız devam ediyor.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLAR

Patent Hikayeleri

Müşterilerimizden Art de Huile Kurucusu Uzman Eczacı Hülya Kayhan ile buluşunun patent tescili ile korunması ve patentinin ticarileşmesi üzerine konuştuk.
Patent Hikayeleri
WIPO’da Oyuna Katıldı: WIPO Proof
2021-07-07

WIPO’da Oyuna Katıldı: WIPO Proof

Zaman damgası tanımı biraz farklılaşmış ve elektronik verilerin üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi için kullanılmaya başlanmıştır. Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu (WIPO) da WIPO PROOF sayesinde artık bir zaman damgası hizmeti sağlamaya başladığını açıklamıştır.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

İlk Termometre

Günümüzde sıcaklığı ölçmek için kullandığımız termometre 1592 yılında İtalyan bilim insanı Galileo Galilei tarafından icat edilmiştir. Galileo’nun termometresinin içi hava dolu cam bir ampuldü. Ampul, renkli sıvıya batırılmış cam bir tüpe bağlıydı. Hava ısınmaya başladığında genleşip sıvıyı yukarı doğru hareket ettiriyordu. Modern termometrenin ilk örneği ise 1654 yılında İtalya’da üretildi. Bu termometre ince bir cam tüpe bağlı, içi su dolu cam bir ampuldü. Alman bilim insanı Gabriel Fahrenheit, sıvı olarak su yerine civayı kullanarak termometreyi geliştiren kişi oldu.
İlk Termometre

Kültür - Sanat

Konser

Konser

Camerata Saygun Online Konseri
Yer :
Türkiye İş Bankası Youtube Kanalı
Tarih : 31 Aralık 2021’e kadar

Sergi

Etel Adnan- İmkansız Eve Dönüş
Yer:
Pera Müzesi
Tarih: 08 Ağustos 2021’e kadar
Sergi