Sayı 108

Türkiye'de bir ilk: TOGG’a Büyük Ödül
TÜRKİYE'DEN

Türkiye'de bir ilk: TOGG’a Büyük Ödül

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden iF Design Awards 2021’i Türkiye’den mobilite alanında kazanan ilk marka oldu. TOGG ve Pininfarina tasarım ekipleri tarafından 150 bin saatlik bir çalışma ile tasarlanan, 27 AB ülkesi ile Çin, Japonya ve Rusya’da tescillenen TOGG C-SUV, “Profesyonel Konsept” kategorisinde ödüle layık görüldü.
TÜRKİYE'DEN

Kosgeb'in Ar-ge, Ür-ge ve İnovasyon Destek Programının İlk Çağrısı Açıldı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının ilk çağrısının açıldığını duyurdu:
Orta büyüklükteki işletmelere 6 Milyon TL, Küçük ölçekli işletmelere ise 1,5 milyon TL destek sağlanacak.

Son Gün: 18 Mayıs
Kosgeb'in Ar-ge, Ür-ge ve İnovasyon Destek Programının İlk Çağrısı Açıldı
En Çok Avrupa Patent Başvurusu Yapan Sektörler
DÜNYADAN

En Çok Avrupa Patent Başvurusu Yapan Sektörler

Avrupa Patent Ofisi (EPO) yıl boyunca ülke bazında yapılan patent başvurularının istatistiklerini “Patent Index 2020” raporu ile yayınladı. Yayınlanan bu rapora göre 2020 yılında yapılan patent başvuru sayılarının önemli bir bölümünü 14.295 başvuru sayısı ile medikal teknolojiler oluşturuyor. Medikal teknolojileri ise 14.122 adet ile dijital iletişim ikinci sırada, 13.097 başvuru sayısı ile bilgisayar teknolojileri üçüncü sırada takip ediyor.
DÜNYADAN

IBM ve IPwe, Patentleri NFT’ye Dönüştürecek

Bilişim teknolojisi devi IBM ve patent pazar yeri IPwe, patentleri NFT’ye dönüştürmeyi planlıyor. 20 Nisan’da paylaşılan basın açıklamasına göre IBM, patentlerini tokenize etmek, alım, satım ve transfer işlemlerini kolaylaştırmak için patent pazar yeri IPwe ile çalışacak.
IBM ve IPwe, Patentleri NFT’ye Dönüştürecek
Dünya Fikri Mülkiyet Gününe Özel Patentlerin Ticarileştirilmesi Paneli
BİZDEN

Dünya Fikri Mülkiyet Gününe Özel Patentlerin Ticarileştirilmesi Paneli

Destek Patent olarak 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Gününde patentlerini ticarileştirmiş müşterilerimiz deneyim ve tecrübelerini paylaştı. Teknoloji ve ekonomi yazarı Metin Can’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde patentlerin ticarileştirilmesi konusunda mevcut ekosistemde iyileştirilebilecek alanları konuştuk.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLARI

Patent Hikayeleri

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Özlem Balcı Ekmekçi ve Prof. Dr. Zeynep Banu Güngör ile patentlerinin ticarileşmesi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Patent Hikayeleri
Makale

Makale

80’li yılların başından itibaren serbest piyasa ekonomisi ülkemizde hızlıca gelişmeye, 90’ların başında ise sermayenin serbest dolaşımı etkili olmaya, bu dönemdeki gelişmelere teknolojik ilerlemeler de eklenince ülke ekonomisi hızla büyümeye başladı.

Marka Hikayeleri

August Horch 1898 yılında Horch & Cie. Motorwagen Werke adıyla kurduğu şirketten, ortaklarıyla yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda ayrılmak zorunda kalır ve yeni bir şirket kurar. Yeni şirketinde "Horch" markasını kullanmak ister, fakat daha önce eski şirketinde markayı tescil ettirdikleri için bu markayı kullanamaz. Horch, Almanca'da "dinle" anlamına gelmektedir. Bunun üzerine "Horch" un Latince tercümesi olan "Audi" ismini tescil ettirir. Audi'nin sembolünde bulunan dört daire ise Audi, DKW, Horch ve Wanderer, motorlu araç üreticilerinin birliğini simgelemektedir.
Marka Hikayeleri

Kültür Sanat

Sergi

Sergi

Şükrü Mehmet Ömür "Çerden-Çöpten" Kişisel Mobil Art Sergisi
Tarih: 26 Nis 2021- 10 May 2021
Yer: www.artsonlinegallery.com

Konser

Camerata Barok İstanbul - Online
Tarih: 25.03.2021 - 30.09.2021
Yer: İş Sanat Youtube Kanalı
Konser