Sayı 112

Yerli Patent Başvurularında %13 Artış
TÜRKİYE'DEN

Yerli Patent Başvurularında %13 Artış

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip ASAN, yılın ilk yarısında kaydedilen sınai mülkiyet verilerini paylaştı. TÜRKPATENT'te gerçekleştirilen 3. Üniversiteler Patent Yarışması tanıtım toplantısında konuşan ASAN, yerli patent başvurularında yüzde 13, faydalı modelde yüzde 40, marka ve tasarımda yüzde 37, coğrafi işaret başvurularında da yüzde 79 artış olduğunu belirterek, "Türkiye, bu başvuru artışlarıyla yılın ilk altı ayında dünyada en önde gelen ülkelerden biri." dedi
TÜRKİYE'DEN

Tübitak 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı

Patent ya da patentler ile korunan teknolojileri, lisanslama veya devir yöntemleri ile edinimine ve bu teknolojileri uygulamaya yönelik oluşturulan 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı "1702 Patent Lisans 2021 - 2 " başvuruları açıldı. Son Başvuru: 28/10/2021 saat 17:30.
Tübitak 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı
Vivo'dan Yeni Patent
DÜNYADAN

Vivo'dan Yeni Patent

Vivo; amiral gemisi cihazları için geliştirdiği yeni bir kameranın patent tescilini aldı. Vivo’nun Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (WIPO) sunduğu patentte yeni bir amiral gemisi akıllı telefonun varlığı bildiriliyor. Patent, mevcut akıllı telefonların yalnızca "düşük yakınlaştırma işlevini" desteklediğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, yeni Vivo akıllı telefon patenti "yüksek yakınlaştırma işlevi" elde edebilir. Başka bir deyişle, Vivo, patentli kamera sistemi sayesinde akıllı telefonların daha geniş bir yakınlaştırma aralığına sahip olmasını mümkün kılmayı umuyor
DÜNYADAN

Apple'a Patent İhlali Gerekçesiyle 300 Milyon Dolar Ceza

Apple, mobil cihazlarında kullandığı kablosuz teknolojilerde Optis'e ait beş farklı patenti ihlal ettiği gerekçesiyle 300 milyon dolar tazminat cezası aldı. 2019 yılında Optis'in Apple'a açtığı patent davasının ardından geçtiğimiz yıl Apple’ ın Optis'e tazminat olarak 506 milyon dolar ödenmesine karar verildi. Ancak Nisan ayında Apple’ ın tazminat değeri 300 milyon dolara indirildi. Davaya konu olan beş patentin bir zamanlar LG, Panasonic ve Samsung'a ait olduğu ancak daha sonra Optis tarafından alındığı da ortaya çıktı
Apple'a Patent İhlali Gerekçesiyle 300 Milyon Dolar Ceza
Marka Patent Vekilliği Eğitim Programı
BİZDEN

Marka Patent Vekilliği Eğitim Programı

Destek Patent olarak düzenlediğimiz marka ve patent vekilliği mesleki yeterlik sınavlarına hazırlık temel eğitim programımız 19-21 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Dört yıllık üniversite mezunu olan ve vekil olmak isteyen kişiler Patent ve Marka Vekilliği Yeterlik Sınavlarına hazırlanmak için bizimle iletişime geçebilir.
BİZDEN

Destek Patent Olarak Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Protokol İmzaladık

Destek Patent olarak sınai haklar bilincini yaygınlaştırmak ve patent okuryazarlığını artırarak, Türkiye'nin fikri sermayesinin artmasına katkıda bulunmak hedefi ile başlatmış olduğumuz Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. İmzalanan bu protokol çerçevesinde Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı görev yapan öğretmenlerimize fikri ve sınai haklar alanında eğitimler vereceğiz.
Destek Patent Olarak Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Protokol İmzaladık
Start-Up'lar İçin Marka Tescilinin Önemi
BLOG

Start-Up'lar İçin Marka Tescilinin Önemi

Girişimcilerin ya da startup ekiplerinin bir iş fikrini hayata geçirme aşamasında göz önünde bulundurması ya da uygulaması gereken farklı hususlar vardır. Bu hususlar, etkili bir planlama ile yerine getirilirse girişimcilik süreçlerinin hızlı ve başarılı olması ihtimali de artar.
MARKA HİKAYELERİ

Samsung

Samsung Korece 3 yıldız anlamına gelmektedir. Marka yıldızların güçlü, büyük ve sayısız olmaları üzerinden sembolize edilmiştir. Her türlü elektronik ürünü üreten Samsung’un ilk ürünleri kurutulmuş balık, sebze, noodle ve meyveyken şirketin kurucusu Lee Byung Chull öldükten sonra 1987 yılında oğlu Kun Hee Lee şirketin CEO’su olmuş, elektronik sektöründe dünyada ilk beşe girmeyi hedeflemiş ve Samsung zamanla bir dünya markası haline gelmiştir.
Samsung

Kültür - Sanat

Sergi

Sergi

Etkileşimler
Yer:
İstanbul Modern
Tarih: 30 Eylül 2021’e kadar

Konser

49. İstanbul Müzik Festivali
Yer: IKSV
Tarih: 16 Eylül 2021’e kadar
Konser