Sayı 114

Tübitak 1501 Ve 1507 Destek Programları Çağrısı
TÜRKİYE'DEN

Tübitak 1501 Ve 1507 Destek Programları Çağrısı

KOBİ ölçeğindeki firmaların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı başvuruları 2022 yılı Ocak - Şubat ayları arasında başlıyor.
TÜRKİYE'DEN

Türkiye'nin Avrupa Patent Lideri Firmaları Açıklandı

2021 yılının ilk 9 ayında Avrupa Patent belgesi alan firmaların sıralamaları güncellendi. İlk 9 ay içerisinde EP tescil belgesi alan patent sayısı ise 200’ü geçti. Liderlik koltuğunda 46 EP patent tescili ile Vestel yer alırken, 2. sırada 33 patent ile Arçelik, 3. sırada ise 8 patent ile Ford Otosan takip ediyor.
Türkiye'nin Avrupa Patent Lideri Firmaları Açıklandı
Facebook İsmini Değiştirdi
DÜNYADAN

Facebook İsmini Değiştirdi

Geçmişte isim değişikliğine giden birçok büyük şirket arasına Facebook da katıldı. Çeşitli sosyal medya uygulamalarını bünyesinde barındıran Facebook, geçtiğimiz günlerde Facebook Inc. olan çatı kuruluşunun "Meta" ismiyle faaliyet göstereceğini açıkladı. İki kelimenin birleşimiyle oluşan bir isim olan Metaverse' ün ilk kısmı olan Meta, "normalin ötesinde olan" anlamına geliyor. “Verse” kelimesinin ise "evren" anlamına gelen universe'ten alındığı belirtiliyor.
DÜNYADAN

Netflix Oyunu Kazanabilecek mi?

Netflix son dönemde izlenme rekorları kıran dizisi Squid Game’in markasını tüm dünyada korumak üzere harekete geçti. Arjantin, Kanada, Avrupa Birliği, Malezya, Peru, Filipinler, Kore Cumhuriyeti ve ABD dahil olmak üzere birçok ülkede marka başvurusunda bulundu. Başvurular onaylanırsa Netflix, pazarlama çalışmaları da dahil olmak üzere, marka üzerinde haklar elde edecek ve markanın potansiyel olarak kullanılabileceği geniş bir ürün ve hizmet yelpazesinin kullanım haklarına sahip olacak.
Netflix Oyunu Kazanabilecek mi?
Buluş Nedir? App Geliştirmek Buluş<br>Sayılır mı?
BLOG

Buluş Nedir? App Geliştirmek Buluş
Sayılır mı?

İnsanoğlu tarih sahnesinde var olduğu günden beri merak ve keşfetme arzusu içerisinde olmuştur. Bu merak ve arzu, insanları farklı yöntemler denemeye iterek çeşitli alanlarda buluşların yaşanmasına neden olmuştur. Peki buluş nedir?
BİZDEN

İzmir Ar-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı'na Katıldık

Destek Patent olarak 13-14 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen “Ar-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı” na katılım sağladık. İki gün süren fuar kapsamında İzmir Bölge Müdürümüz Süleyman Zemin “Nasıl Global Marka Olunur? Fikirden Ürüne Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.
İzmir Ar-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı'na Katıldık
Fikrine Sahip Çık Eğitimlerimiz Devam Ediyor
FİKRİNE SAHİP ÇIK

Fikrine Sahip Çık Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Türkiye'nin fikri sermayesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemiz Fikrine Sahip Çık kapsamında, sınai haklar eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Bu alanda kültürün oluşması, gelişmesi ve bilincin erken yaşlarda yerleşmesi adına, eğitimlerimizi şimdi de ortaokul öğrencilerine vermeye başladık. Bu kapsamda da ilk eğitimimizi Tekirdağ-Çorlu 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine verdik.
PATENT HİKAYELERİ

Stres Yayı

Bir dönemin en popüler oyuncağı olmayı başarmış “Stres Yayı” tesadüfi bir buluş niteliği taşıyor. Denizcilik mühendisi olan Richard James hassas gemi malzemeleri yapımında çalışıyordu. Gergi yayını bir gün elinden düşürdü ve yayın hareketini gözlemledi. Bu sayede bir oyuncak fikri ortaya çıktı. Richard James hemen buluşun patentini tescil ettirdi. 1945 yılından bu yana 300 milyondan fazla satarak Richard James'e bir servet kazandırdı.
Stres Yayı

Kültür – Sanat

Sergi

Sergi

“Orhan Pamuk- Balkon”
Yer : https://sanat.ykykultur.com.tr/
Tarih : 31 Aralık’a kadar

Konser

Mark Eliyahu
Yer : Turkcell Sahnesi
Tarih : 19 Kasım
Konser