Sayı 124

Kablosuz Teknolojiler Alanında En Çok Patent Başvurusu Yapanlar
TÜRKİYE’DEN

Kablosuz Teknolojiler Alanında En Çok Patent Başvurusu Yapanlar

Kablosuz teknolojiler alanında bugüne kadar 1.2 milyondan fazla patent başvurusu yayınlandı. Son 5 yılda kablosuz teknolojiler alanıyla ilgili yapılan patent başvurularına baktığımızda %25 oranında artış yaşandığı gözlemleniyor. Bu alandaki global liderler Huawei, LG ve Samsung iken Türkiye’deki liderler ise; Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye.

TÜRKPATENT ve Ankara Ticaret Odası İş Birliği ile Patent ve Marka Vekilleri İstişare Toplantısı Gerçekleşti

Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sınai mülkiyet başvuru ve tescil hizmetlerine ilişkin işlemler ve uygulamalar ele alındı, hizmetlerin en iyi ve en hızlı şekilde sunulabilmesinin yanı sıra vekillerle iş birliğinin geliştirilmesi yönünde yapılabilecekler istişare edildi.

Kaynak: Türk Patent ve Marka Kurumu
TÜRKPATENT ve Ankara Ticaret Odası İş Birliği ile Patent ve Marka Vekilleri İstişare Toplantısı Gerçekleşti
Apple’dan Yeni Patent Başvurusu
DÜNYADAN

Apple’dan Yeni Patent Başvurusu

Apple’dan yeni patent başvurusu; “Apple Car” kullanıcıları, artık direksiyona ihtiyaç duymadan arabalarını Siri ile yönlendirebilecekler. Arabaları park etmekte zorluk yaşayan şoförler için birebir olan bu patent sayesinde Siri, sizin yorulmanıza gerek kalmadan, "oraya park et" gibi sesli komutunuzla arabanızı park edebilecek.

Kaynak: Pazarlamasyon

Crystal Palace NFT Dünyasına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Moda markalarından spor kulüplerine kadar birçok markanın NFT'ler ve Metaverse'e olan ilgisi artıyor. Premier League'de mücadele eden İngiliz futbol kulübü Crystal Palace’ in de bu alanlara ilgisi arttı. Crystal Palace, Lisanslı Metaverse Ticari Marka Avukatı Michael Kondoudis’ in açıklamalarına göre; arması için NFT’ler, kripto para birimleri, dijital koleksiyonlar, sanal ayakkabı, giyim, spor malzemeleri, NFT ve kripto pazarları ve borsaları kapsayan marka başvurusunda bulundu.

Kaynak: Pazarlamasyon
Crystal Palace NFT Dünyasına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor
Silikon Vadisi Programı’na Konuk Oluyoruz
BİZDEN

Silikon Vadisi Programı’na Konuk Oluyoruz

Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yaman Karadeniz Bu Cumartesi saat 12:30’da Bloomberg HT’ de yayınlanan “Silikon Vadisi” programının konuğu oluyor…

Destek Patent Olarak IP CAMP 2022’ye Sponsor Olduk

2014 yılından beri LES Turkey tarafınızdan organize edilen IP CAMP’e “Lead Sponsor” olarak katılım sağlıyoruz. IP yönetimi, patent lisanslama, patent portföy yönetimi gibi alanlarda aktif olan profesyonelleri bir araya getiren etkinlikte Destek Patent olarak; “Patent Filing Strategies” konulu workshop gerçekleştireceğiz. IP CAMP 2022; 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir, Alaçatı’da!
Destek Patent Olarak IP CAMP 2022’ye Sponsor Olduk
Marka Tescili Nasıl Yapılır?
BLOG

Marka Tescili Nasıl Yapılır?

Tescil işlemi, bir mal ya da hizmetin piyasada bilinen bir isimle yer almasını sağlayan resmi kayıt uygulaması olarak tanımlanabilir. Marka tescil işlemi için hızlı hareket etmek ürün ya da hizmetin taklit edilmesinin önüne geçmek için doğru bir seçimdir. Marka tescili özellikle kreatif ürünlerde markanın sektörde bir adım öne geçmesine de yardımcı olur Sınai Mülkiyet Kanunu ile çerçevesi çizilmiş olan marka tescili, firmaların orijinal ürünleri ile sektörde ün yapabilmeleri ve kârlılık seviyelerini yükseltmeleri için oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkar. Peki marka tescil başvurusu nasıl yapılır?
MARKA HİKAYELERİ

Aston Martin Logosunu Değiştirdi

Tasarladığı tüm modellerle otomobil tutkunlarının rüyalarını süsleyen Aston Martin, uzun yıllardır kullanmakta olduğu logosunu yeniledi. Otomobil sektöründeki trendi takip eden ve tıpkı rakipleri gibi artık daha sade bir logo kullanacak olan Aston Martin, bu logoyla birlikte yeni bir dönemi de başlatmış oldu. Aston Martin'in yeni logosundaki detaylara bakıldığında bu logonun İngiltere'nin Birmingham kentindeki mücevher tasarımcıları tarafından hayata geçirildiği görülüyor. Yeni logo, Aston Martin'in önümüzdeki dönemlerde piyasaya süreceği spor otomobillerde aktif olarak kullanılacak. Logo ve kurumsal kimlik çalışmaları, bir fikrin markalaşma sürecindeki ilk adımlarıdır…
Aston Martın Logosunu Değiştirdi

KÜLTÜR-SANAT

Konser: Ferit Odman Quintet

Konser: Ferit Odman Quintet

Tarih: 5 Ekim 2022

Yer: Zorlu PSM - touché

17. İstanbul Bienali

Tarih: 17 Eylül–20 Kasım 2022

Yer: Beyoğlu, Kadıköy ve Fatih (Üç farklı semtte gerçekleştirilecektir.)
17. İstanbul Bienali