Sayı 127

İhracat Rotası İsrail’de…
TÜRKİYE’DEN

İhracat Rotası İsrail’de…

İsrail en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Son 5 yılda ihracatımız yüzde 100’ün üzerinde artarak 6,4 milyar dolara ulaştı. İsrail’den yıllık ithalatımız ise 2 milyar dolarlarda seyrediyor. Bu bakımdan İsrail Türk yatırımcılar açısından önemli bir pazar olarak karşımıza çıkıyor. Burada atlanmaması gereken önemli bir konuyu; ticaret yapılacak ülkede marka tescili yapılmasının hassasiyetini tekrar hatırlatmak isteriz. Yurt dışında markanızı korumak için o ülkeye marka tescil başvurusunda bulunmanız önemli. Aynı anda birkaç ülkede başvuru yapmak istediğinizde ise, o ülkelerin bağlı olduğu sistemlere başvuru yaparak zaman ve maliyet anlamında avantaj sağlayabilirsiniz.

Yurt dışı işlemlerinizde devlet desteklerinden yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz?
TÜRKİYE’DEN

1501 Sanayi Ar-Ge Programı ve TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Programı 1 Ocak’ta Başvuruya Açılıyor!

KOBİ ölçeğindeki firmaların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki çağrı açılmaktadır.

TEYDEB 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2023 yılı 1. dönem başvuruları 01.01.2023 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır.
1501 Sanayi Ar-Ge Programı ve TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Programı 1 Ocak’ta Başvuruya Açılıyor!
Google İlk Akıllı Saatini Tanıttı
DÜNYADAN

Google İlk Akıllı Saatini Tanıttı

Google, geçtiğimiz aylarda ilk akıllı saati olan Wear OS’nin lansmanını gerçekleştirdi. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan saat, teknik özellikleri ile de dikkat çekmeyi başardı. Bir işletim sistemi ile çalışan saat, sistemin tüm olanaklarını kullanıcıları ile buluşturuyor. Saati kullanırken Google Haritalar, Google Asistan veya Google Cüzdan gibi pek çok hizmetten anında yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuzda bulunan tüm uygulamalara da erişebilir, akıllı ev ürünlerini de kumanda edebilirsiniz.
Kaynak: WebTekno
DÜNYADAN

Kanser Teşhis Teknolojilerinde Global Patent Liderleri

Kanserin teşhis edilmesi için geliştirilen teknolojilerle ilgili bugüne kadar yaklaşık 115.000 patent başvurusu yayımlandı. Bu alandaki patent başvurularında son 5 yılda %48 artış yaşandı. Peki bu alandaki patent liderleri kimler? Kanser teşhisi ile ilgili teknoloji geliştiren patent liderleri arasında ilk 3 sırada BODE GENE, GENENTECH ve CALIFORNIA UNIVERSITY yer alıyor.

Kaynak: Patent Effect
Kanser Teşhis Teknolojilerinde Global Patent Liderleri
Destek Patent olarak Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzaladık
BİZDEN

Destek Patent olarak Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzaladık

Destek Patent olarak kurumsal sosyal sorumluluk projemiz “Fikrine Sahip Çık” kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. İmzalanan protokol kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde görev yapan öğretmenlere ve öğrencilere fikri ve sınai haklar alanında eğitimler vererek bu alanda bilincin yaygınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda patent okuryazarlığını artırarak, Türkiye'nin fikri sermayesinin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
BİZDEN

2022 Türkiye İnovasyon Haftası’ndaydık

Türkiye İnovasyon Haftası; "İnovasyonun Yeni Yüzyılı" teması ile 12-13 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. İnovasyonun fikir liderlerinden, akademisyenlere; öğrencilerden, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticilerine ve kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getiren etkinlikte standımızla yer aldık.
2022 Türkiye İnovasyon Haftası’ndaydık
Tasarım İtirazı Nedir?
BLOG

Tasarım İtirazı Nedir?

Herhangi bir ürünün tasarım olarak tescil edilebilmesi için ürünün özgünlük, ayırt edicilik ve yenilik kriterlerine sahip olması gerekir. Bu noktada, tasarıma konu olan ürünün aynısının veya bir benzerinin başvuru tarihinden evvel kamuya sunulmuş olması halinde özgünlük, ayırt edicilik ve yenilik kriterleri ortadan kalkmış olur. Tasarım tescili, başvuru tarihinden itibaren her beş yılda bir yenileme yapılarak en çok yirmi beş yıla kadar yenilenmektedir. Fakat ürün, yirmi beş yılın ardından halka mal olmuş statüsüne erişir. Bu yüzden, herhangi bir koruma söz konusu olmaz.Tasarım itirazı, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusu yapılan ve hali hazırda tescilli olan başvurular ile ilgilidir. Bir başka deyişle, Resmi Tasarım Bültenlerinde yayına açılan benzer başvuruların takip edilmesi gerekir. Herhangi bir benzerlik tespit edildiği takdirde itiraz işlemlerinin yapılması şarttır. Tasarım itirazı, yayınlandığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde gerçekleştirilmelidir. Bu sayede, başvuru sahiplerinin hak kaybı yaşamalarının önüne geçilir.
HİZMETLERİMİZ

Neden Marka Değerleme Yaptırmalısınız?

Markanız için yaptığınız reklam, pazarlama, iletişim yatırımlarının başarısını ölçebilmeniz için,
kaynak dağılımını doğru planlayabilmeniz için, yerli ve yabancı yatırımcılarla olan ilişkilerinizde elinizde somut veriler olabilmesi için, marka alım-satım süreçleri, şirket evlilikleri, stratejik ortaklıklar, lisans ve franchising anlaşmaları öncesinde marka değerinizi bilmeniz için, halka arz, risk sermayesi, fonlar, finans mimarisini belirleyebilmek için, marka hakkının ihlali halinde talep edebileceğiniz tazminat miktarına etkisi olacağı için “Marka Değerleme” yaptırmalısınız…
Destek Patent olarak; Rekabet üstünlüğü kazandıran entelektüel sermayenize sahip çıkma konusunda sizlere “Destek” olmaya hazırız…
Neden Marka Değerleme Yaptırmalısınız?

KÜLTÜR-SANAT

Konser: Ozan Musluoğlu Quintet

Konser: Ozan Musluoğlu Quintet

Tarih: 30 Aralık 2022 – 25 Ocak 2023

Yer: Zorlu PSM Touché

Sergi: Uyum ve Denge: Cam Işıkla Yaşar

Tarih: 25 Aralık 2022’ye kadar

Yer: Atatürk Kültür Merkezi, Beyoğlu
Sergi: Uyum ve Denge: Cam Işıkla Yaşar