Sayı 123

Yerli Patent Başvurularında Artış
TÜRKİYE’DEN

Yerli Patent Başvurularında Artış

Temmuz ayına ait verilerin de eklenmesi ile birlikte yayınlanan istatistiklere göre; TÜRKPATENT’ e yapılan yerli patent başvurularında bir önceki yıla oranla %2,6 artış gerçekleşirken, yerli tescil sayılarında %11,46 artış yaşandı. 2022 yılının başından itibaren en çok başvuru yapan illerimiz ise sırasıyla; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Erzurum.

Kaynak: Türk Patent ve Marka Kurumu

Yılın İlk Yarısında Türkiye’nin En Çok PCT Başvurusu Gerçekleştirenleri

2022 yılının ilk yarısından itibaren Türkiye’de en çok uluslararası patent başvurusu (PCT) yapan kurum/kuruluşların paylaşıldığı listeye göre; Eczacıbaşı, Turkcell ve Vestel ilk 3 sırada yer alıyor. İlk 10 kurum/kuruluşun yer aldığı listede 3 tane de üniversite bulunuyor. (Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi) Bu dönemde yayınlanan PCT başvurularında dikkat çeken patent başlıkları ise; anlık mesajlaşma sistemi, biyosensör teknoloji, sanal gerçeklik teknolojisi, viral hastalıkların hızlı teşhisi.

Kaynak: Patent Effect
Yılın İlk Yarısında Türkiye’nin En Çok PCT Başvurusu Gerçekleştirenleri
Apple’dan Yeni Patent
DÜNYADAN

Apple’dan Yeni Patent

Apple, yeni AirPods’larla birlikte trafikte kaza riskini en aza indirmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili çıkan haberlere göre Apple, AirPods’ları kalp atış hızı izleme gibi sağlıkla ilgili özellikler açısından yükseltiyor. Apple’ ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ‘ne sunduğu patentte kullanıcıların acil durum sirenleri ve araba kornaları gibi çevrelerindeki temel sesleri duymalarını sağlamak için sesi otomatik bir şekilde değiştiren “Bağlamsal ses” sisteminden bahsediliyor. Bu sayede insanlar yolda AirPods kullandıkları anda çevrelerindeki önemli şeyleri duymaya devam edecek. Bu seslerin başında özellikle araba kornası ve ambulans sireni yer alıyor. Böylece kullanıcılar yolculuk esnasında daha güvende olacak.


Kaynak: Shift Delete

Son 30 Yılda PCT Başvuruları

En fazla uluslararası patent başvurusuna sahip ülkelerin sıralaması yıllar içinde değişmeye devam ediyor. 1990 yılından bu yana patent başvurularında birinci sırada yer alan ABD, son yıllarda ikinci sıraya gerileyerek yerini Çin'e bıraktı. Günümüzde en fazla uluslararası patent başvurusuna sahip ülke Çin olarak kayıtlara geçti.
Son 30 Yılda PCT Başvuruları
Değişim Zamanı Programı’na Konuk Olduk
BİZDEN

Değişim Zamanı Programı’na Konuk Olduk

A Para TV ’de yayınlanan Değişim Zamanı Programı’nın canlı yayın konuğu olan Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Yamankaradeniz sektör ile ilgili Şafak Tükle’nin sorularını yanıtlarken Türkiye’nin patent başvuru sayılarındaki artışa da dikkat çekti.

Kapadokya IP Günleri’nde Sponsor Olarak Yer Alıyoruz

Destek Patent olarak bu yıl 8-10 Eylül 2022 tarihleri arasında 7. düzenlenecek olan Kapadokya IP Günleri’nde sponsor olarak yer alıyoruz. Ülkemiz için gerek teknoloji transferi gerekse fikri mülkiyet hakları konularında geleneksel bir etkinlik haline gelmeye başlayan Kapadokya IP Günleri, etkinlikte bu konulara katkı sunabilmeyi hedefliyor.


Son kayıt: 4 Eylül 2022
Kapadokya IP Günleri’nde Sponsor Olarak Yer Alıyoruz
Alan Adı Tescili Hakkında Merak Edilenler
BLOG

Alan Adı Tescili Hakkında Merak Edilenler

İnternet kullanımının giderek çoğalması ile beraber tüketim alışkanlıkları ve sosyalleşme de dijitale yoğunlaşmış durumda. Dijital pazarlama çalışmalarının giderek yaygınlaşması ile önemi de atmış bulunmaktadır. Bu sebeple doğru alan adı belirleme güçlü ve etkileyici bir marka kimliği oluşturmanızı sağlar. Doğru alan adı seçiminin öneminden sizlere biraz bahsedelim:
SIKÇA SORULAN SORULAR

Tasarım İzleme Hizmeti Nedir?

Tasarım İzleme; aylık bültenlerin taranması, tespit edilen benzerlerinin tarafınıza bildirilmesi ve itiraz yapılarak tescilin engellenmesini sağlayan, Destek Patent tarafından geliştirilen özel takip sistemidir. Bu hizmetimiz kapsamında; sektörünüzle ilgili yapılan başvurular düzenli olarak raporlanırken bu raporlar sayesinde yeni trendleri takip edebilir, bülten aşamasında itiraz edilmeyen taklit tasarımın iptali için oluşabilecek maliyeti engelleyebilirsiniz.
Tasarım İzleme Hizmeti Nedir?

KÜLTÜR-SANAT

Zorlu PSM 10.Yıl Açılış Konseri: Fazıl Say & Jamal Aliyev

Zorlu PSM 10.Yıl Açılış Konseri: Fazıl Say & Jamal Aliyev

Tarih: 16 Eylül 2022

Yer: Turkcell Sahnesi

Lorenzo Mariotti, “Deniz ve Ötesi"

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 11 Eylül 2022’ ye kadar
Lorenzo Mariotti, “Deniz ve Ötesi