Sayı 111

Meslek Lisesinden Çıkan Fiber Lazer Kesme Makinesi Sanayide Kullanılacak
TÜRKİYE'DEN

Meslek Lisesinden Çıkan Fiber Lazer Kesme Makinesi Sanayide Kullanılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın fikri sınai haklara ve inovatif çalışmalara hız kazandırmak için kurduğu AR-GE merkezlerinde yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. Hatay’da kurulan AR-GE merkezlerinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fiber lazer kesme makinesi üretti.Böylece, mesleki eğitim ile birlikte üretimi yapılan makinelere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kesilebilecek malzemeler için kullanılabilecek olan fiber lazer kesim makinesinin oldukça düşük maliyetli olmasına özen gösterildi ve testlerden başarıyla geçti.
TÜRKİYE'DEN

Avrupa Patent Ofisi'nin Patent Ticarileştirme Başarı Hikayelerinde Bir Türk Firma

Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından, üç adet teknoloji transfer vaka analizi yayınlandı. Yayınlanan bu vaka analizleri içerisinden, patent ticarileştirme başarıları kapsamında Türkiye’den Dermis Pharma şirketi de yer alıyor. Dermis Pharma, Ege Üniversitesi Eczacılık fakültesi öğretim üyesi olan, 4 kadın buluşçu tarafından kurulan akademik bir spin-off şirketi. Ürünleri ile diyabetik ülser gibi açık yaraları tedavi etmeyi amaçlıyorlar.
Avrupa Patent Ofisi'nin Patent Ticarileştirme Başarı Hikayelerinde Bir Türk Firma
MILEY CYRUS AB’deki İsmiyle İlgili Davayı Kazandı
DÜNYADAN

MILEY CYRUS AB’deki İsmiyle İlgili Davayı Kazandı

Avrupa Birliği Adalet Divanı Genel Mahkemesi, Smiley Miley, Inc. ile Cyrus Trademarks Ltd. arasında görülen davada kararını verdi. Genel Mahkeme, her markanın kendi bütünlüğü içinde değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, dava konusu markanın ünlü bir kişinin isim ve soyismi olmasından hareket ile MILEY ve CRUS ibarelerinin eşit derecede ayırt edici olduğuna ve markanın tümüyle tescil edilmesine hükmetti.
DÜNYADAN

NOKIA, Avrupa ve Asya’da Patent İhlali Nedeniyle OPPO’ya Dava Açtı

Oppo ve Nokia arasında 2018 yılında uzun süreli lisans anlaşmasının imzalandığı ve sözleşmenin sona ermesinin ardından Nokia, Oppo’nun sözleşmeyi yenileme teklifini reddettiğini ancak Oppo’nun söz konusu patentleri kullanmaya devam etmesi nedeniyle yasal yollara başvurmak zorunda kaldığını duyurdu. Avrupa ve Asya’daki birçok ülkede yapılan şikayetler, SEP (teknoloji standartlarında kullanılması zorunlu olan patentler)’ in yanı sıra ihlal edilen patentlerin ayrıca bağlantı teknolojileri, arayüz ve güvenlik özellikleri ile ilgili olduğunu da belirtiyor.
NOKIA, Avrupa ve Asya’da Patent İhlali Nedeniyle OPPO’ya Dava Açtı
Marka Patent Vekilliği Eğitim Programı
BİZDEN

Marka Patent Vekilliği Eğitim Programı

Destek Patent olarak düzenlediğimiz marka ve patent vekilliği mesleki yeterlik sınavlarına hazırlık temel eğitim programımız 19-21 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Dört yıllık üniversite mezunu olan ve vekil olmak isteyen kişiler patent ve marka vekilliği yeterlik sınavlarına hazırlanmak için bizimle iletişime geçebilir.
DESTEK PATENT TV RÖPORTAJLAR

Entella Gençbizz Şirketi Röportajı

Fikrine Sahip Çık projemiz kapsamında destek verdiğimiz GençBizz Liselerarası Girişimcilik Programında Türkiye ve Avrupa’da birinci olan Entella GençBizz Şirketi’ nin Kurucu Ortağı Öykü Ulusay başarıya giderken ki bu yolda yaşadıklarını ilham vermesi adına anlattı.
Entella Gençbizz Şirketi Röportajı
Fikrimi Neden Patentle Tescil Ettirmeliyim?
MAKALE

Fikrimi Neden Patentle Tescil Ettirmeliyim?

Fikirlerinizle ortaya koyduğunuz herhangi bir yeniliği, ürünü, tasarımı sınai mülkiyet kavramı ile birlikte resmi olarak ortaya koyabilirseniz, bu fikirleri koruma altına almış olur ve bir kazanç haline getirebilirsiniz. Fikrimi neden patentle tescil ettirmeliyim sorusunun cevabını bu bilgilerle verecek olursak; buluş, yenilik veya özgün bir tasarımınız varsa ve bunu sizden başka kimsenin üretmesini, satmasını veya kullanmasını istemiyorsanız patentle koruma altına almalı ve kanunun ön gördüğü sürelerde tekel hak sahipliği elde etmelisiniz.
PATENT HİKAYELERİ

Stres Çarkı

Patent süreçlerinin iyi yönetilmesinin önemine dair “Stres Çarkı”nın mucidi Catherine Hettinger talihsiz bir örnek oluşturuyor. Stres Çarkı bugün dünyanın her yerinde milyonlarca satılıyor. 65 yaşındaki ABD'li mucit ise torununun oynaması için yaptığı bu oyuncağın patent yenileme ücretini ödeyemediği için hiç para kazanamıyor. Patent süreçlerinizin takibini profesyonelce sürdürmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Stres Çarkı

Kültür - Sanat

Konser

Konser

Picnic and Gathering
Yer: Hilton Istanbul Bosphorus - Günbahçesi
Tarih: 15 Ağustos 2021

Sergi

İklimcil: Mevsimler Sürüklenirken
Yer: Salt Beyoğlu
Tarih: 22 Ağustos 2021’e kadar
Sergi